Практична робота 3. Позначення на контурній карті центрів розташування управлінських структур міжнародних організацій та встановлення закономірностей

Про матеріал
Практична робота 3. Позначення на контурній карті центрів розташування управлінських структур міжнародних організацій та встановлення закономірностей. Географії (профільний рівень). 10 клас.
Перегляд файлу

Практичні робота № 3.

Позначення на контурній карті центрів розташування управлінських структур міжнародних організацій та встановлення закономірностей

Мета: З’ясувати , які міжнародні організації розташовані в Европі , які завдання ставлять перед собою , позначить  на контурній карті центри міжнародних організацій.

 

  1. З’ясуйте, які міжнародні організації мають управлінські структури на території Європи. Якими є завдання цих організацій?
  2.  У яких містах (країнах) розташовані їхні штаб-квартири?

Міжнародна (міжурядова) організація - це постійно діюче об'єднання держав, створене на основі міжнародного договору з метою вирішення певних завдань, що має необхідну для цього систему органів і самостійні права й обов'язки.

Міжнародні організації

Штаб-квартира 

Країна .Місто

МО на території Європи присутня

Завдання цих організацій

1.  Організація Об'єднаних Націй (ООН)

 

 

 

2.  Ліга Арабських Держав (ЛАД)

 

 

 

3 Організація Американських Держав (ОАД)

 

 

 

4.  Організація Північноатлантичного договору (НАТО)

 

 

 

5  Західноєвропейський союз (ЗЄС)

 

 

.

6. АНЗЮС 

 

 

 

7.  Світова організація торгівлі (СОТ),

 

 

 

8.  Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК)

 

 

 

9.  Організація чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС)

 

 

 

10. НАФТА.

 

 

 

11.  Європейський Союз (ЄС)

 

 

 

12. Співдружність Незалежних Держав (СНД)

 

 

 

13.  Організація за демократію та економічний розвиток ГУАМ

 

 

 

14.  Центральноєвропейська ініціатива (ЦЄІ).

 

 

 

15. Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР)

 

 

 

16.  Міжнародний Валютний Фонд (МВФ)

 

 

 

17. ВООЗ

 

 

 

18. Європейський банк реконструкції та розвитку(ЕБРР)

 

 

 

19. МАГАТЕ

 

 

 

20. ОБСЄ

 

 

 

21. РЄ

 

 

 

22. ЮНЕСКО

 

 

 

23.АСЕАН

 

 

 

 

  1. Позначте на контурній карті центри міжнародних організацій.

NEW Географія: Регіони Та Країни. Географія. Контурні Карти для 10 Класу -  Барладін О.В. (9789664552025) — в Категории "Учебная и Справочная  Литература" на Bigl.ua (1117307906)

  1.                    Установіть закономірності в географії центрів міжнародних організацій на території Європи.

У сучасному світі практично жодна країна не здатна існувати в умовах економічної ізоляції. Процес відкриття кордонів для торгівлі, а також об’єднання технологічних, виробничих та фінансових можливостей країн називають економічною інтеграцією. Її історія сягає ще епохи Великих географічних відкриттів, коли європейські країни почали розвивати мережу торговельних зв’язків із своїми заокеанськими колоніями в Америці, Азії та Африці. Від середини ХХ ст. Європа перетворилася на своєрідну «світову лабораторію інтеграції», продемонструвавши небачені приклади економічного та політичного згуртування. Європейська інтеграція є наймасштабнішим інтеграційним проектом у світі. На початку натхненники об’єднання Європи ставили перед собою мету — об’єднати європейські країни під керівництвом наднаціональних керівних органів, що унеможливили б нову війну у регіоні й допомогли б Європі говорити єдиним голосом у міжнародній політиці. Та оскільки такий проект був не сумісний з цінністю національного суверенітету, об’єднання розпочалося зі сфери так званої низької політики, тобто економічної інтеграції і співробітництва.  У сучасному світі важливе місце посідають різні форми міжнародного співробітництва. Однією з таких форм є міжнародні організаціїУтворення міжнародних організацій є об’єктивним наслідком процесу розвитку світового суспільства. Серед чинників, що ведуть до їх виникнення, головують: міжнародний поділ праці, міжнародна економічна інтеграція, політичні стосунки між країнами, глобалізація міжнародних відносин.Міжнародні організації не тільки регулюють міждержавні відносини, але і приймають рішення з глобальних питань сучасності. На сьогоднішній день існує багато гострих питань: питання війни і миру, екологія, питання інтеграції держав тощо. Тому кожна міжнародна організація покликана вирішувати зазначені питання. Найважливішими міжнародними організаціями в Європі є Рада Європи, Європейський Союз, НАТО.

5. Зробіть висновок про значення Європи в координації дій щодо вирішення економічних, політичних, соціальних та екологічних проблем.

 

docx
Додано
30 вересня 2021
Переглядів
5295
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку