Практична робота № 3. " Визначення особливостей зовнішньої будови хребетних тварин у зав'язку з їх пристосуванням до різних умов існування"

Про матеріал
На прикладі ссавців визначити особливості будови різних видів хребетних , які є результатом їхнього пристосування до способу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота № 3 Тема: Визначення особливостей зовнішньої будови хребетних тварин у зв'язку з їх пристосуванням до різних умов існування.

Номер слайду 2

Практична робота Мета: на прикладі ссавців визначити особливості будови різних видів хребетних, які є результатом їхнього пристосування до способу життя. Обладнання та матеріали: відеофрагменти, фотографії або слайди презентації із зображеннями різних видів ссавців, підручник, зошит. Хід роботи. Розгляньте представників різних видів ссавців. Запишіть їх назви в перший стовпчик таблиці. У другому стовпчику опишіть особливості життєдіяльності, середовище у кому живуть ссавці. Визначте особливості форми й будови тіла, ніг, зовнішніх покривів. Результати досліджень запишіть у таблицю за зразком. За результатами практичної роботи сформулюйте висновок, у яких укажіть, за якими ознаками зовнішньої будови можна визначити особливості способу життя ссавців.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Жирафа. ХАРАКТЕРИСТИКА ВИДУЖирафи — це найвищі тварини планети, а також найбільші жуйні

Номер слайду 19

 Жирафи живуть у саванах Африки. У наші дні їх можна побачити на південь від пустелі Сахара, передусім у степовій місцевості Східної Африки. Популяції на північ від Сахари людина винищила ще у давні часи: у часи Стародавнього Єгипту вони існували в дельті Нілу і на узбережжі Середземного моря.

Номер слайду 20

Має високі, тонкі ноги, товсте тіло з дуже похилою спиною. Самці сягають висоти 5,5 метра, маса — до 900 кг. Самиці, зазвичай, трохи нижчі та легші. Шия у жираф надзвичайно довга, попри те, що вони, як і більшість ссавців, мають лише 7 шийних хребців

Номер слайду 21

Шкіра. Шкіра у жирафи дуже товста і покрита гладкою, блискучою, шерстю пісочно-жовтого кольору, а на нижній частині тіла білуватою, і по цьому полю там і сям розкидані досить великі темні плями.

Номер слайду 22

Кінцівки у жирафа. Хвіст у жирафи гладкий, дуже довгий, з великим пучком чорного волосся на кінціНа ногах копита дуже гарної форми. На колінах жирафи помітні голі мозолі, як у верблюда.

Номер слайду 23

Основна їх їжа - листя дерев, особливо люблять колючу акацію. Жирафам важко нахилити шию, тому траву вони щипають тільки в голодні часи.

Номер слайду 24

Заповніть таблицю згідно зразку ( Пінгвін)Сформулюйте висновок: ________________________________________

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
27 березня
Переглядів
195
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку