Практична робота 5 "Виготовлення розчину з заданою масовою часткою розчиненої речовини"

Про матеріал
Практична робота 5 "Виготовлення розчину з заданою масовою часткою розчиненої речовини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота №5

Номер слайду 2

Запиши в зошит Тема: Виготовлення водних розчинів з заданою масовою часткою розчиненої речовини. Мета: навчитись обчислювати масу розчиненої речовини та об,єм розчинника, потрібні для приготування певного розчину; навчитись практично готувати розчин.

Номер слайду 3

Обладнання в домашніх умовах: терези електронні харчові, мірний посуд, паличка для перемішування або маленька ложечка, склянка для приготування розчину. Реактиви: натрій хлорид (кухонна сіль) – NaCl, вода – H2O.

Номер слайду 4

Завдання Приготувати 50г розчину солі з масовою часткою розчиненої речовини 5%

Номер слайду 5

Хід роботи Проведіть необхідні розрахунки в зошиті: а) визначте масу солі; б) визначте масу води, потрібної для приготування розчину; в) визначте об'єм води ( p(H2O)=1г/мл ) за формулою V(H2O)=m(H2O)/p(H2O); г) запиши усі розрахунки у зошит.

Номер слайду 6

Перед виконанням власного досліду перегляньте відео дослід за посиланням: https://drive.google.com/file/d/14LBc4viKZPt4qTtRo0umlnWc8g0XbYaV/view?usp=sharing або https://www.youtube.com/watch?v=u3a8n-3aF8Q

Номер слайду 7

Правила безпеки: 1) для досліду використовуйте невеликі кількості речовин; 2) остерігайтеся потрапляння речовин на одяг, шкіру, в очі; 3) наведіть порядок на робочому місці.

Номер слайду 8

Зважте на вагах сіль. Насипте сіль у склянку. Відміряйте мірним посудом потрібний об,єм води. Вилийте воду у стакан з сіллю. Паличкою перемішайте вміст склянки до повного розчинення солі. Зробіть висновок: 1) згідно мети; 2) які умови знадобилися тобі для виготовлення розчину?.

Номер слайду 9

Виконай вправу за посиланням: https://learningapps.org/6834930

Номер слайду 10

Домашнє завдання Підготуватися до перевірки знань з теми «Вода»: повторити параграфи 22, 23.

Номер слайду 11

Творче завдання за бажанням Обчислити маси кухонної солі, цукру, столового оцту, необхідні для приготування розсолу масою 500 г для маринування огірків, у якому масова частка кухонної солі – 1%, масова частка цукру – 2%, масова частка оцту столового - 3 %.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Товстолес Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
4 травня 2020
Переглядів
20253
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку