Практична робота № 8 Тема «Аналіз даних з використанням функцій табличного процесора. Побудова діаграм»

Про матеріал
Практична робота № 8 Тема «Аналіз даних з використанням функцій табличного процесора. Побудова діаграм» Увага! Під час роботи з комп'ютером дотримуйтесь правил безпеки та санітарно-гігієнічні норми. 1. Відкрийте вказаний учителем файл (Практична 8 \ практична 8.xlsx). 2. На аркуші Лист1 наведена таблиця показників лічильника електроенергії за кожен місяць останніх двох років. В клітинці А1 знаходиться вартість 1 кВт/год. Додайте до таблиці формули для обчислення щомісячної плати за електроенергію і сумарною плати за кожен рік. 3. Побудуйте на цьому ж аркуші гістограму щомісячних оплат за електроенергію за ці роки. Додайте назву діаграми та назви осей, змініть їх формат. Змініть формат області діаграми і області побудови. Проаналізуйте, як змінювалася плата протягом кожного року, по роках в кожному місяці, в які місяці якого року плата була найбільшою і найменшою. 4. Побудуйте на окремому аркуші кругову діаграму щомісячних витрат електроенергії за останній рік. Встановіть режим відображення відповідних даних з електронної таблиці на діаграмі. Додайте назву діаграми, відформатуйте його. 5. На аркуші Аркуш2 побудуйте таблицю значень функції у = 〖х 〗^4- 4х на відрізку [-2, 3]. Округліть значення функції до двох десяткових знаків. Використовуючи точкову діаграму, побудуйте графік цієї функції на цьому відрізку. Додайте і відформатуйте назву діаграми. 6. Збережіть книгу у власній папці у файлі з ім'ям практична робота 8.xlsx.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

25 лютого. Класна робота. В цей день…….1871р. Народилась українська поетеса Л. Українка1943р. Народився Джордж Харісон, англійський рок музикант1721 р. Петро I заснував Синод - верховний орган управління Церквою

Номер слайду 2

Девіз уроку. Недостатньо лише мати гарний розум, головне — раціонально його використовувати.

Номер слайду 3

Усне опитування. Назвіть типи діаграм в Excel 2007. Назвіть об'єкти діаграм в Excel 2007.3. Опишіть об'єкти діаграм в Excel 2007.4. Назвіть властивості об'єктів діаграм в Excel 2007.5. Опишіть різні способи побудови діаграм.6. Опишіть можливі операції редагування діаграм.7. Опишіть можливі операції форматування діаграм.

Номер слайду 4

Тема уроку. Практична робота № 8 Тема «Аналіз даних з використанням функцій табличного процесора. Побудова діаграм»

Номер слайду 5

Правила ТБ на уроках інформатики

Номер слайду 6

1. Відкрийте вказаний учителем файл (Практична 8 \ практична 8.xlsx).2. На аркуші Лист1 наведена таблиця показників лічильника електроенергії за кожен місяць останніх двох років. В клітинці А1 знаходиться вартість 1 к. Вт/год. Додайте до таблиці формули для обчислення щомісячної плати за електроенергію і сумарною плати за кожен рік.3. Побудуйте на цьому ж аркуші гістограму щомісячних оплат за електроенергію за ці роки. Додайте назву діаграми та назви осей, змініть їх формат. Змініть формат області діаграми і області побудови. Проаналізуйте, як змінювалася плата протягом кожного року, по роках в кожному місяці, в які місяці якого року плата була найбільшою і найменшою.4. Побудуйте на окремому аркуші кругову діаграму щомісячних витрат електроенергії за останній рік. Встановіть режим відображення відповідних даних з електронної таблиці на діаграмі. Додайте назву діаграми, відформатуйте його.5. На аркуші Аркуш2 побудуйте таблицю значень функції у = - 4х на відрізку [-2, 3]. Округліть значення функції до двох десяткових знаків. Використовуючи точкову діаграму, побудуйте графік цієї функції на цьому відрізку. Додайте і відформатуйте назву діаграми.6. Збережіть книгу у власній папці у файлі з ім'ям практична робота 8.xlsx.  Зміст практичної роботи

Номер слайду 7

Аркуш №1

Номер слайду 8

Вправи для очей. Уявіть квадрат і поводіть очима в напрямках:вгору-вниз;зі сторони – в сторону;по діагоналі – з лівого верхнього кутка у правий нижній і назад;обвести очима сторони квадрата;напівколо біля верхньої сторони.

Номер слайду 9

Домашнє завдання. П. 3. 7 стор 180 К.п. 1-13№ 7 стор 193

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
13 квітня 2023
Переглядів
314
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку