Практична робота №9 вища школа

Про матеріал
ПРАКТИЧНА РОБОТА № 9 НА ТЕМУ: Читання схем руху транспорту свого міста (обласного центру)
Перегляд файлу

ПРАКТИЧНА РОБОТА № 9

НА ТЕМУ: Читання схем руху транспорту свого міста (обласного центру)

 

Дослідження. Прокладання маршрутів за топографічною картою та їх  обґрунтування.

Корисна порада. Як зручною і точною підосновою для створення плану ви можете скористатися космічними знімками високої роздільної здатності, які можна роздрукувати з картографічних сервісів Google Earht або Yandex Maps.

Прийом «Творча лабораторія» (робота в групах)

Інструкція до роботи

1. Виберіть точку, звідки буде видно всю ділянку, на яку ви хочете зробити план. Лист білого паперу прикріпіть до жорсткої основи — планшету. Виберіть масштаб, необхідний для того, щоб вся ділянка помістилася на плані. Накресліть стрілку північ-південь і під час виготовлення плану зорієнтуйте планшет, встановивши його на плоскій твердій основі, за компасом.

2. Нанесіть на плані точку свого стояння і за допомогою лінійки нанесіть напрямок на цікаві для вас об’єкти і основні орієнтири, розташовані в цій місцевості.

3. Напрямок на кожну таку точку виміряйте по азимуту — куту між напрямком на північ і на об’єкт. Нанесіть цей напрям на плані за допомогою транспортира.

На цьому напрямку відзначайте відстань до кожної точки в обраному масштабі. Її можна виміряти кроками або парами кроків і перевести потім у метри й сантиметри, що відповідають обраному масштабу.

4. Основні точки, вибрані як орієнтири, відобразіть на плані тими умовними знаками, які їм відповідають. Огляньте уважно місцевість і нанесіть по крокових промірах або «на око» розташування інших об’єктів, які ви хочете бачити на плані — дороги, межі рослинності, огорожі. Розфарбуйте умовні позначення відповідними кольорами.

5. На плані підпишіть масштаб, а також усі необхідні найменування та назви, зверху напишіть заголовок плану.

C:\Users\Roman\Desktop\cxema_1600x1100.gif

 

C:\Users\Roman\Desktop\karta-vsya.jpg

Рух автобусів Запорізької області

 

C:\Users\Roman\Desktop\zet_cxema_bus.jpg


 

docx
Пов’язані теми
Географія, Розробки уроків
Додано
1 лютого 2019
Переглядів
4738
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку