Практична робота на тему "Історичний портрет київського князя у художніх образах"

Про матеріал

На практичній роботі учні складали історичний потрет київського князя на вибір. Учитель запропонував їм не просто знайти його біографію через підручник чи Вікіпедію, а підійти до виконання цього завдання творчо. Наприклад, окрім біографічних даних, намалювати потрет князя, яким його уявляєте, скласти про нього якийсь літературний твір(казка,оповідання, вірш, пісню тощо), виліпити князя із пластиліну чи виготовити із дерева, а також знайти якісь дуже цікаві факти про його життя і діяльність тощо. За найбільш оригінальне предаставлення портрету князя школяр отримає 12 балів.

Така практична робота дала можливість проявити учням свої таланти,а не тільки знання.

Перегляд файлу

7 клас

Історія України

Тема:Історичний портрет  київського князя у художніх образах

Тип уроку: практична робота

Хід уроку

Організаційний момент.

Перевірка домашнього завдання.

На практичній роботі  у 7 класі учні складали історичний потрет київського князя на вибір (В. Великого, Я. Мудрого, Ольги, Ігоря,Олега, В. Мономаха, Святослава тощо). Учитель запропонував їм не просто знайти його біографію через підручник чи Вікіпедію, а підійти до виконання цього завдання творчо. Наприклад, окрім біографічних даних, намалювати потрет князя, яким його уявляєте, скласти про нього якийсь літературний твір(казка,оповідання, вірш, пісню тощо), виліпити князя із пластиліну чи виготовити із дерева, а також знайти якісь дуже цікаві факти про його життя і діяльність тощо. За найбільш оригінальне предаставлення портрету князя школяр отримав 12 балів. 

Така практична робота дала можливість проявити учням свої таланти в літературі, музиці, мистецтві і т.д., а не тільки знання.

 

docx
До підручника
Історія України 7 клас (Гупан Н.М., Смагін І.І., Пометун О.І.)
Додано
20 серпня 2018
Переглядів
1426
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку