Практична робота на тему "Визначення форм поведінки тварин (за описом)"

Про матеріал
Практична робота Тема. Визначення форм поведінки тварин (за описом). Мета: навчитися визначати форми поведінки тварин та встановити їх значення в житті тварин. Хід роботи 1.Прочитайте опис поведінки тварин. 2.Визначте форму поведінки тварин у кожному з прикладів. 3.Установіть значення кожної форми поведінки в житті тварин. 4.Дані занесіть до таблиці. ФОРМИ ПОВЕДІНКИ ТВАРИН: - Демонстративна - Харчова - Захисна - Гігієнічна - Пошук партнерів - Турбота про потомство - Територіальна - Соціальна ОПИС ПОВЕДІНКИ ТВАРИН 1.В Австралії живе павук, що полює за допомогою однієї павутинної нитки, на якій знаходиться крапелька клейкої речовини. Побачивши жертву, він починає розгойдувати нитку, наче ласо. А коли комаха наблизиться, павук робить влучний кидок. Варто краплі клейкої речовини потрапити на крила комахи, і вона вже не зможе втекти від хижака. 2.Самець жаби-бика стежить за рівнем води в пересихаючих калюжах, де розвиваються його пуголовки. І в разі необхідності поглиблює калюжі або прокопує канавку в сусідню калюжу, куди потім переганяє й пуголовків. 3.Слон багато часу присвячує догляду за своєю шкірою, охоче купаючись у воді або приймаючи грязьові ванни. За можливості, слони купаються щодня, а за допомогою хобота миються «під душем» і поливають водою інших членів стада. 4.Ведмеді мітять дерева сечею, труться об них, дряпають і гризуть кору, а також роблять заглиблення в землі. 5. Вівцебики тундри Канади при появі полярних вовків стають у кільце, виставляючи свої потужні роги назовні. 6.Самець альтанника виконує танок, під час якого показує яскраве пір’я. 7.Людиноподібні мавпи орангутанги живуть маленькими групами, які складаються із самки та її дитинчат. 8.Надуваються повітрям ропухи та риби-їжаки, птахи розпушують пір'я, ссавці здиблюють хутро, ведмеді стають на задні ноги, кобри піднімають передню частину тіла і розширюють «каптур», гримуча змія торохкотить брязкальцем на кінці хвоста, кіт притискає вуха, присідає до землі й виляє, або, як ще кажуть, б'є хвостом. 5.За результатами роботи сформулюйте висновок. Висновок.
Перегляд файлу

Практична робота №7

Тема. Визначення форм поведінки тварин (за описом).

Мета:  навчитися визначати форми поведінки тварин та встановити їх значення в житті тварин.

Хід роботи

  1. Прочитайте опис поведінки тварин.
  2. Визначте форму поведінки тварин у кожному з прикладів.
  3. Установіть значення кожної форми поведінки в житті тварин.
  4. Дані занесіть до таблиці.

п/п

Форма поведінки тварин

Значення форми поведінки в житті тварин

1.

 

 

2.

 

 

3.

 

 

4.

 

 

5.

 

 

6.

 

 

7.

 

 

8.

 

 

 

ФОРМИ ПОВЕДІНКИ ТВАРИН:

  • Демонстративна
  • Харчова
  • Захисна
  • Гігієнічна
  • Пошук партнерів
  • Турбота про потомство
  • Територіальна
  • Соціальна  

ОПИС ПОВЕДІНКИ ТВАРИН

  1. В Австралії живе павук, що полює за допомогою однієї павутинної нитки, на якій знаходиться крапелька клейкої речовини. Побачивши жертву, він починає розгойдувати нитку, наче ласо. А коли комаха наблизиться, павук робить влучний кидок. Варто краплі клейкої речовини потрапити на крила комахи, і вона вже не зможе втекти від хижака.
  2. Самець жаби-бика стежить за рівнем води в пересихаючих калюжах, де розвиваються його пуголовки. І в разі необхідності поглиблює калюжі або прокопує канавку в сусідню калюжу, куди потім переганяє й пуголовків.
  3. Слон багато часу присвячує догляду за своєю шкірою, охоче купаючись у воді або приймаючи грязьові ванни. За можливості, слони купаються щодня, а за допомогою хобота миються «під душем» і поливають водою інших членів стада.
  4. Ведмеді мітять дерева сечею, труться об них, дряпають і гризуть кору, а також роблять заглиблення в землі.
  5. Вівцебики тундри Канади при появі полярних вовків стають у кільце, виставляючи свої потужні роги назовні.
  6. Самець альтанника виконує танок, під час якого показує яскраве пір’я.
  7. Людиноподібні мавпи орангутанги живуть маленькими групами, які складаються із самки та її дитинчат.
  8. Надуваються повітрям ропухи та риби-їжаки, птахи розпушують пір'я, ссавці здиблюють хутро, ведмеді стають на задні ноги, кобри піднімають передню частину тіла і розширюють «каптур», гримуча змія торохкотить  брязкальцем на кінці хвоста, кіт притискає вуха, присідає до землі й виляє, або, як ще кажуть, б'є хвостом.

 

  1. За результатами роботи сформулюйте висновок.

 

Висновок.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Потапова Галина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
19 липня 2022
Переглядів
16394
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку