Практична робота. Пошиття спідниці з клинів. План підготовки до пошиття спідниці з клинів. З'єднання деталей.

Про матеріал

Практична робота. Пошиття спідниці з клинів. План підготовки до пошиття спідниці з клинів. З'єднання деталей.

Презентація до уроку для дітей з легкою ступеню відсталості з трудового навчання швейна справа

Вчитель Гранат Валерия Вячеславівна


Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА УРОКУ: Практична робота. Пошиття спідниці з клинів. План підготовки до пошиття спідниці з клинів. З'єднання деталей.

Номер слайду 2

Які види одягу ви б віднесли до поясної групи виробів? Які спідниці бувають за кроєм?

Номер слайду 3

Чим відрізняється спідниця з клинів від усіх інших видів спідниць? Скільки клинів може мати спідниця? Які мірки знімають для побудови клина спідниці?

Номер слайду 4

При пошитті спідниці з клинів потрібно дотримуватися певної послідовності роботи. Пригадаємо план підготовки до шиття спідницю з клинів. План підготовки до пошиття спідниці з клинів. Підготувати тканину до розкроювання. Розкроїти деталі спідниці Підготувати деталі крою до обробки Підготувати спідницю до примірки. Провести примірку. Виправити недоліки після примірки.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Для з’єднання деталей спідниці з клинів можна застосовувати зшивний, настрочний або розстрочний шви. Примітка. Спочатку треба обробити бічні зрізи деталей крою, а потім виконати зшивні шви. Поміркуйте, а для чого треба обробка зрізів швів?

Номер слайду 7

Види обробки зрізів зшивного шва : Ручними способом (стібки похилі, петельні) Машинним способом(строчкою зигзаг, на оверлоці)

Номер слайду 8

Після обробки зрізів клину виконується зшивання частин клинів. Зшити кожен клин від верхнього зрізу вниз, ширина шва в даному випадку 1 сантиметр, ширина шва залежить від способів обробки зрізів та з’єднання деталей виробу. Пам’ятаємо про закріпки строчці (а для чого потрібна закріпка в строчці?). Потім виконуємо волого-теплову обробку швів за способом з’єднання клинів( настрочний , разстрочний шви). При пошитті пам'ятайте про застібку в спідниці, де вона буде знаходитись за моделюванням спідниці: на передньому або задньому полотнищі, або в бічному шві, то що. 1 сан. ширина шва

Номер слайду 9

При виконанні обробки зрізів клина та зшивання частин підбирають нитки №40,50,60 бавовняні або шовкові, під колір тканини. Машинну голку відповідно до товщини тканини - за №90, 100, 110(чим товща тканина тим більша за № голка: №110, 120). На колбі номер голки Завдання: назвіть частини машинної голки

Номер слайду 10

Практична робота. Інструктаж з безпеки життєдіяльності під час роботи з швейним ручним інвентарем та на швейній машині, електричною праскою. Гра “закінчи речення”

Номер слайду 11

Виконання учнями практичної роботи користуючись інструкційними картками по пошиттю спідниці з клинів виконання зшивного шва та обробки зрізів шва. 1. обробити зрізи клинів на універсальній швейній машині строчкою зигзаг 2. Намітати , а потім зшити кожен клин від верхнього зрізу вниз, ширина шва 1 сантиметр, припуски шва розпрасувати. Потім намітати з кожної сторони припуск на основну деталь та розстрочити припуски з лицьової сторони виробу. 1. 2. 3. Перевірка якості роботи: обробка спідниці відповідає обробки окремих вузлів спідниці, волого-теплову обробку виконано якісно. Аналіз допущених помилок, причина їх виникнення, спосіб усунення.

Номер слайду 12

Підсумки заняття. Рефлексія. Чи сподобався вам урок? Що дізналися нового? Що з уроку запам’яталося? Як ви вважаєте чи знадобляться вам навики шиття у майбутньому? Оцінювання досягнень учнів. Чергові прибирають робочі місця. Дякую всім за увагу та плідну працю.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кірш Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Діхтяр Жанна Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
30 березня 2018
Переглядів
3183
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку