Практичне заняття №7.

Про матеріал
Мета: сформувати поняття про воду як речовину, розчинник, дати поняття розчину, розчинника та розчиненої речовини, поепзати значення води в природі як розчинника.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття №7. Дослідження впливу температури на розчинення цукру й кухонної солі у воді. Підготувала. Вчитель географіїГорбач Я. В.

Номер слайду 2

Мета: сформувати поняття про воду як речовину, розчинник, дати поняття розчину, розчинника та розчиненої речовини, показати значення води в природі як розчинника. Обладнання: 4 склянки, склянка з водою цукор, кухонна сіль, глина, олія.

Номер слайду 3

Експеременти

Номер слайду 4

Дослід №1. В описаних дослідах вода є розчинником, сіль і цукор - розчиненою речовиною. У першому досліді утворився розчин кухонної солі у воді. У другому - розчин цукру у воді. У цих розчинах вода - розчинник 

Номер слайду 5

Дослід №2. В гарячій воді цукор та сіль розчинилися швидше. Вплив температури води на розчиненні в ній речовини перш за все залежить від природи речовин. В даному випадку цукор швидше розчиняється в гарячій воді, а отже висока температура води прискорює його розчинення.

Номер слайду 6

Дослід №3. Речовина. Результат розчинення. Результат фільтрування. Висновок про розчинність. Лимонна кислота. Не видно. Частково проходять. Розчинна. Олія. Видно. Частково проходять. Нерозчинна. Глина. Видно. Не проходять. Нерозчинна

Номер слайду 7

Підсумки. Розчини - це однорідні суміші двох і більше речовин. Вода розчиняє в собі багато речовин різного агрегатного стану. Її називають розчинником, а інші речовини - розчиненими речовинами. За здатністю розчинятися у воді речовини поділяють на розчинні, малорозчинні й нерозчинні.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мельник Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 лютого 2022
Переглядів
5023
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку