Практичне завдання "Форматування тексту у середовищі текстового редактора"

Про матеріал

Завдання для формування вмінь та навиків використовувати інтерфейс текстового редактора для редагування, форматування тексту, абзацу, всієї сторінки.

Перегляд файлу

 

Практична робота №3

Тема: Редагування тексту. Форматування символів, абзаців, сторінок.

Мета: навчитись редагувати текст, форматувати фрагменти тексту, абзаци та сторінки, розвивати навики роботи з ПК та інформаційну культуру.

Завдання для роботи:

  1. Відкрийте документ, який знаходиться на робочому столі  зразок1.docx). Скопіюйте вміст документу у документ у своїй папці із назвою Практ_3.docx. Встановіть такий формат сторінки: розмір сторінки – А5, орієнтація – книжна. Установіть розмір усіх полів сторінки по 2 см, лівого – 2,5 см. Для першого тексту – встановіть абзаци на 1,25 см, міжрядковий інтервал – 1,5, вирівнювання тексту – по правому краю. Для другого тексту - встановіть абзаци на 2 см, міжрядковий інтервал – 1, вирівнювання тексту – по ширині сторінки. Заголовки розмістіть по центру, напівжирний нарис і курсив.
  2. Додайте колонтитули: у верхньому запишіть поточну дату з вирівнюванням зліва та назву документу з вирівнюванням справа, у нижньому – нумерацію сторінок вирівнювання  - по центру.
  3. Додайте довільну рамку до документу тільки першої сторінки. Перегляньте документ у режимі попереднього перегляду.
  4. Додайте ще одну сторінку у документ та надрукуйте заголовок другої сторінки Створення заяви, який відформатуйте гарнітура - Times New Roman, розмір символів – 16пт, колір - синій, вирівнювання – по центру, напівжирний нарис.
  5. Другу сторінку документу оформіть за зразком. Застосуйте до тексту гарнітуру Arial, розмір символів – 14пт, колір - авто, нарис - звичайний.

docx
Додано
19 лютого 2018
Переглядів
1457
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку