Правила безпечної поведінки у кабінеті інформатики. Поняття про інформацію. Зміст та завдання курсу «Інформатика».

Про матеріал

Ознайомити з правилами техніки безпеки під час роботи з комп'ютером і правилами поведінки в комп'ютерному класі. Розвивати логічне мислення, кмітливість. Виховувати культуру навчальної праці при роботі з комп'ютером.

Перегляд файлу

Тема: Правила безпечної поведінки у кабінеті інформатики. Поняття про інформацію. Зміст та завдання курсу «Інформатика».

Мета. Ознайомити з правилами техніки безпеки під час роботи з комп’ютером і правилами поведінки в комп’ютерному класі. Розвивати логічне мислення, кмітливість. Виховувати культуру навчальної праці при роботі з комп’ютером.

Обладнання.Завдання на картках для Розумників і Розумниць.

Тип уроку: засвоєння нових знань, умінь, навичок.

 

Хід уроку

І.Організація класу.

Ви сьогодні перший раз

Всі прийшли до мене в клас.

Дуже треба мені знати –

Вчитись хочете, малята?

 

ІІ.Мотивація навчальної діяльності.

Конкурс «Плутанка». Хто швидше збере слова і прочитає прислів’я.

Прокоментуйте прислів’я: «Двері мудрості ніколи не замкнуті».

Ви вже навчились читати, писати, рахувати. Сучас­ній людині цього замало. Вам бракує комп'ютерних знань. Не всі люди вирощують хліб, займаються будівництвом, прагнуть стати програмістами. Але ма­ють уяву про те, як зводять будинки, як вирощують хліб. Слід розуміти і те, як працює комп'ютер, знати його будову, можливості, вчитися працювати на ньому, і тоді він стане вашим добрим другом і помічником у будь-яких справах. На уроках «Сходинки до інформатики» на нас чекає клопітка, тривала, творча, захоплююча робота.

Ви дізнаєтесь, як спілкуватись з комп'ютером, роз­винете свої розумові та творчі здібності, навчитесь логічно мислити, складати алгоритми, користува­тись найпростішими текстовими, графічними, му­зичними редакторами, які допоможуть вам виявити ваші художні та му­зичні здібності.Тож вирушаймо у чудову подорож країною комп’ютерів. А супроводжувати вас будуть: дівчинка Ганнуся, інопланетянин Елзік та гномик Мудрунчик.

 

ІІІ. Сприймання та усвідомлення правил техніки безпеки під час роботи з комп’ютером і правил поведінки в комп’ютерному класі.

Перш ніж почати користуватися новими знаряддями праці на уроках трудового навчання вчитель вас знайомить з їх будовою, призначенням і правилами безпечного їх використання. Тому перш ніж сісти за комп’ютер, слід вивчити правила безпечної роботи та поведінки в комп’ютерному класі.

 

 

V.Для розумників.

1.Гра  “Так чи ні”.

- Заходити  до класу натовпом, штовхаючи один одного.

- При роботі з комп’ютером руки можуть бути мокрими, брудними.

- Сидіти рівно, на відстані 50см.

- Класти підручник, зошит тощо на монітор, клавіатуру.

- Не доторкатись до проводів, розеток, кнопок клавіатури, з якими тебе не знайомив учитель.

- Починати роботу тільки за вказівкою вчителя: “Приступити до роботи”.

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Інформатика, Розробки уроків
Інкл
Додано
31 жовтня 2018
Переглядів
1394
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку