Правила дорожнього руху

Про матеріал
Ознайомлення учнів початкових класів з основними правилами дорожнього руху для пішоходів, розвиток уваги та відповідальності маленьких громадян.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила дорожнього руху. Виконала:асистент вчителя КЗЗСО №8 Кошарна Олена Анатоліївна

Номер слайду 2

Всі люди протягом свого життя є пішоходами і пасажирами різного транспорту. Наша розмова сьогодні буде про безпеку на дорогах, яку мають створити пішохід і пасажир. Зайшовши у транспорт – ми стаємо пасажирами. Вийшли з нього – і є пішоходами. І одні, і другі створюють аварійні ситуації на дорогах і в транспорті, які називаються дорожньо-транспортною пригодою – ДТП.

Номер слайду 3

Містом швидко мчать машини,Мотоцикли і таксі.І тому обов'язково. Треба знати нам усім: Щоб не сталося біди,Руху правила завжди. Кожен має пам’ятатиІ других того навчати.

Номер слайду 4

5 правил, які має запам’ятати дитина

Номер слайду 5

1. Знай свій колір!

Номер слайду 6

2. Зупинись. Подивись. Переходь. Переходити дорогу можна тільки по зебрі, на пішохідному переході, на зелене світло, а біля перехрестя — не навскіс, а перпендикулярно дорозі.

Номер слайду 7

3. Будь уважним — слухай!Пішоходи не завжди можуть побачити автомобіль, адже він може бути за поворотом. Тому вони повинні прислухатися та бути уважними, щоб завчасно зреагувати на наближення транспортного засобу.

Номер слайду 8

4. Не бігай через дорогу!Будь терплячим, не перебігай через вулицю, щоб дістатися до іншої сторони. Не бігай дорогою під час гри. Бігати на проїжджій частині неприпустимо!

Номер слайду 9

5. Завжди ходи по тротуарах!Рухатися можна лише по тротуарах, тримаючись правого боку, щоб не заважати зустрічним пішоходам. Будьте прикладом для них.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Виховна робота
НУШ
Інкл
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
492
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку