Презентацція.Освіта в Англії

Про матеріал
ПРезентація для ознайомлення з освітою в інших країнах.Для загального розумшння
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОСВІТА У ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

Номер слайду 2

Система освіти в Англії Система британської освіти пройшла перевірку часом і вважається зразковою. Освіта в Англії дає можливість отримати як знання, так і важливі життєві навички. Вона є обов'язковою з 5-16 років(11 років). В Англії існують державні, приватні школи та школи інтернатного типу.

Номер слайду 3

Сучасна система освіти в Великобританії складається з чотирьох рівнів: Дошкільна Початкова Середня Вища

Номер слайду 4

Дошкільна освіта Дошкільна освіта - перша дошкільна установа, куди можна влаштувати дитину в Англії. За своїми функціями є дитячим садком, але має назву школи- Nursery School («ясельна школа»)

Номер слайду 5

В Nursery School діти: Співають Танцюють Бавляться Виконують вправи на розвиток моторики Допомагають один одному

Номер слайду 6

Починають читати Діти з 3-х років Писати Вивчають Іноземні мови

Номер слайду 7

Початкова школа (6 років) У 5 років вступають у школу малюків (Infant School) У 7 років вступають у початкову школу (Junior School)

Номер слайду 8

Школа для малюків (Infant School) Навчання 2 роки; Не існує стабільного навчального плану; Організація навчання наближена до домашніх умов; В класах 40 учнів; Навчальний тиждень – 35 год; Заняття ведуться одним вчителем; Навчання проходить у формі гри; Поділ дітей на групи ( у 5 років – на дві групи, у 6 років – на три групи).

Номер слайду 9

Початкова школа (Junior School) Навчання 4 роки; Учнів розділяють на три потоки: “А” – встигаючі діти; “В” – середні за успішністю; “С” – слабше підготовлені; Займаються за окремими програмами, що відповідають даному рівню розвитку дітей; Немає перевантажень, не опитують, не викликають до дошки;

Номер слайду 10

Заняття в англійській школі відбуваються з 9:00 до 15:30 години з обідньою перервою і ранковою молитвою; Урок триває від 15 до 45 хв; Річне навчальне навантаження включає 195 днів, з 1 вересня по 31 серпня; Навчальний рік має триместри, які поділяються канікулами

Номер слайду 11

Основний час присвячено вивченню англійської мови  (40%) ; 15% займає фізичне виховання ; Близько 12% - ручна праця і мистецтво ; Інші години розподілені між уроками арифметики, історії, географії, природознавства та релігії ; Словесне оцінювання (веселі чи іронічні слова); Обов’язкова шкільна форма;

Номер слайду 12

Перевірка знань проходить у вигляді есе або проектів; Вчитель лише окреслює якусь проблему, а учень сам формулює тему і підбирає матеріал. Основний акцент робиться на самостійному здобуванні знань. Діти багато займаються в бібліотеках і лабораторіях; В англійській школі не вважають, що всі діти повинні вчитись однаково. Всі повинні однаково працювати на уроці, в усіх повинен бути однаковий інтерес до навчання.

Номер слайду 13

Існують школи: для обдарованих дітей; школи для дітей з обмеженими властивостями; приватні школи (окремо для дівчат і хлопців);

Номер слайду 14

Участь батьків Відповідальність за знання учня, за результати навчання лежить не на вчителеві, а на дитині та її батьках. Батьківських зборів немає (для батьків кожної дитини відводиться 5-10 хв для індивідуального спілкування з вчителем); Існують батьківські комітети, які заробляють гроші для потреб школи (перегляд кінофільмів, продаж поп-корну і солодощів); Батьки можуть бути піддані кримінальному покаранню у вигляді штрафу або короткочасного утримання під вартою за неуспішні результати навчання і виховання дітей.

Номер слайду 15

“Англійські парадокси” Штраф за пропущене заняття; Штраф за двійки; Таємниці геометрії( вечірні математичні курси для батьків); Прагнення творчості(можливість попрацювати разом із найвідомішими вченими, художниками, режисерами);

Номер слайду 16

Середня школа Середня школа є обов'язковою до 15 років. Існує кілька типів середніх шкіл: Граматична; Об'єднана; Сучасна; Технологічна.

Номер слайду 17

Середня школа завершується екзаменами. Її закінчення не дає права вступу до вузів, оскільки спочатку необхідно закінчити шостий клас середньої школи і скласти екзамен на загальний сертифікат про поглиблений рівень освіти. Лише 45% дітей продовжує освіту після 16 років.

Номер слайду 18

Різниця між українськими і англійськими школами в тому, що наша “вимагає”, а англійська “дає можливість”. На перше місце в Англії ставиться особистість і головне її завдання – вчити не лише досягати успіхів, а й бути впевненим у своїх силах.

ppt
Додав(-ла)
Галанюк Марія
Додано
24 лютого 2020
Переглядів
1699
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку