Презентації до уроків математики в 5 класі "Додавання і віднімання дробів"

Про матеріал

Презентації до уроків математики розроблені відповідно до підручника Істер О. С. Математика, 5 клас, але можна успішно використовувати і до інших авторів.

Кожна презентація побудована у вигляді опорної схеми із залученням анімаційних об'єктів. Це «зволожує» математичну «сухість» матеріалу, а також викликає в учнів додатковий інтерес, враховуючи їх вікові особливості. Крім того, кінематика презентацій будить в учнів різні види сприйняття і запам'ятовування інформації.

Розроблені презентації можна, при потребі, доповнити або перебудувати, враховуючи особливості викладання в тому чи іншому класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Додавання дробів з однаковими знаменниками 0 1 A В ОA+АВ=ОС 2 + 3 = 5 щоб додати дроби з однаковими знаменниками, треба додати їх чисельники і залишити той самий знаменник: С

Номер слайду 2

Віднімання дробів з однаковими знаменниками 0 1 A В ОA-АВ=ОС 7 - 2 = 5 С щоб відняти дроби з однаковими знаменниками, треба від чисельника зменшуваного відняти чисельник від'ємника і залишити той самий знаменник:

Номер слайду 3

Судоку ∑ - однакова ∆- зверху донизу Особливості квадратів: першого – суми в стовпцях і діагоналях однакові; другого – різниці в стовпцях і діагоналях зверху донизу однакові.

Номер слайду 4

Карлсон задумав поділити торт: 11/31 – на обід; 9/31 – Малюку; 7/31 – фрекен Бок; 5/ 31 – на вечерю. Чи зможе він так поділити? Розв'язання. Для цього треба знайти суму дробів: Отже, дріб 32/31 > 1 – цілого торту. Відповідь. Не можливо.

ppt
Додано
16 липня 2018
Переглядів
857
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку