Презентації до запитань Турніру з географії 2016

Про матеріал
Матеріал містить відповіді на запитання Всеукраїнського Турніру з географії (обласний етап) 2016 року.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

* Чумаківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Економічні, політичні та екологічні наслідки будівництва каскаду ГЕС у верхній частині Дністра» Підготував: Максимчук Олег Керівник: Заболотня О. В., вчитель географії та економіки Дніпропетровськ, 2016

Номер слайду 2

* ЗМІСТ: Загальна характеристика р. Дністер Господарське використання р. Дністер Верхньодністровський каскад ГЕС: перпектива чи проблема розміром в екокатастрофу?

Номер слайду 3

* Дністе́р — ріка на південному заході України та в Молдові(частково на кордоні обох країн). При впадінні до Чорного моря утворює Дністровський лиман.

Номер слайду 4

* Господарське використання р. Дністер Лісосплав Рибництво Млинарство

Номер слайду 5

* Каскад з 5 руслових низьконапірних ГЕС у верхній частині Дністра Розташовуватимуться гідровузли з водосховищами Верхньодністровського каскаду ГЕС на територіях Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Номер слайду 6

*

Номер слайду 7

* Підтоплення територій-примусове виселення населення Знищення екосистеми Затоплення родючих земель Замулення води

Номер слайду 8

*

Номер слайду 9

Висновок реалізація проекту приведе до остаточного руйнування унікальної річкової системи Дністра: Дністровський каньйон, який належить до унікальних природних комплексів, яким немає аналогів у Європі, опиниться під загрозою руйнування, деградації, знищення. Що стане причиною знищення туризму і рекреації. На підставі проведеного аналізу і сформульованих висновків, вважаю, що пропонований проект є екологічно руйнівним, призведе до значного напруження в соціально-економічної ситуації в регіоні і жодним чином не вирішить зазначених проблем, а лише поглибить їх. Тобто це проблема розміром в екокатастрофу!!! *

Номер слайду 10

* Список використаних джерел: Вишневський В.І. Річки та водойми України. Стан і використання. К., 2000. Геренчук К. І., Стойко С.М. Відтворення екологічної рівноваги басейну Дністра та раціональне використання його природних ресурсів // АН УРСР. – 1974. – №4. – С. 81–87. Бондарчук Т.В. Сучасна характеристика формування гідрохімічного режиму річок басейну Верхнього Дністра у межах Львівської області / Т.В. Бондарчук // Гідрологія, гідрохімія, гідробіологія. – К.: Ніка-Ценрт, 2003. – Т.З. – С. 156–160.

Номер слайду 11

* Доповідь закінчено. Дякую за увагу!

ppt
Додано
31 травня 2020
Переглядів
556
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку