23 вересня о 18:00Вебінар: Математика на дотик: формати роботи та ідеї завдань для дітей із порушеннями зору

Презентаці "Травна система"

Про матеріал
Презентація на тему "Травна система. Будова травної системи людини." Містить ілюстрації всіх складових травної системи людини з коротким описом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТРАВНА СИСТЕМАКРЕСАК Н. М.

Номер слайду 2

ДЛЯ ТОГО ЩОБ ЛЮДИНА МОГЛА ЖИТИ, ПРАЦЮВАТИ, А ДИТЯЧИЙ ОРГАНІЗМ ЩЕ Й РОСТИ, НЕОБХІДНІ ПОЖИВНІ РЕЧОВИНИ. ВОНИ НАДХОДЯТЬ В ОРГАНІЗМ З РОСЛИННОЮ І ТВАРИННОЮ ЇЖЕЮ. ТРАВНА СИСТЕМАТОВСТА КИШКАГЛОТКАСТРАВОХІДШЛУНОКТОНКА КИШКАРОТПРЯМА КИШКАШЛУНКОВИЙ СІКПЕЧІНКАПІДШЛУНКОВА ЗАЛОЗА

Номер слайду 3

РОТСпочатку їжа потрапляє до рота. Дотиком губ ми визначаємо, яка це їжа: тверда чи м’яка, холодна чи гаряча. Язик допомагає визначити смак і перемішує їжу під час жування зубами. Під дією слини їжа починає ПЕРЕВАРЮВАТИСЯ. ГУБИЯЗИКЗУБИ

Номер слайду 4

ГЛОТКА І СТРАВОХІДЇЖАГЛОТКАСТРАВОХІД

Номер слайду 5

ШЛУНОКУ ШЛУНКУ НА ЇЖУ ДІЄ ШЛУНКОВИЙ СІК, ЯКИЙ ЧАСТКОВО ЇЇ ПЕРЕТРАВЛЮЄ.

Номер слайду 6

ТОНКА КИШКА, ТОВСТА КИШКАТОВСТА КИШКАТОНКА КИШКАПРЯМА КИШКА

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Для допитливих

Номер слайду 9

Найважчий орган тіла людини – печінка. У дорослої людини вона важить близько 1,5 кг.

Номер слайду 10

Найдовший орган тіла людини – тонка кишка. Її довжина – до 6 м, а довжина товстої кишки – 2 м.

Номер слайду 11

опитування

Номер слайду 12

ТРАВЛЕННЯ – ЦЕ …1. всмоктування поживних речовин у кров2. розжовування їжі і перемішування іі язиком3. Перетворення їжі в організмі людини на поживні речовини.

Номер слайду 13

Що зайве?

Номер слайду 14

Коли краще чистити зуби?3. МІЖ ПРИЙОМАМИ ЇЖІ2. ДО ЇЖІ1. ПІСЛЯ ЇЖІ

Номер слайду 15

До органів травлення належить?3. Ротова порожнина, легені, бронхи, горло.2. Ротова порожнина, язик, зуби, ніс, вуха, очі;Ротова порожнина, глотка, стравохід, шлунок, печінка, тонка, товста і пряма кишка;

Номер слайду 16

Їжа починає перетравлюватися?3. Під дією повітря.2. Під дією води;Під дією слини;

pptx
Додано
17 квітня
Переглядів
306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку