Презентація - гра " Впізнай нас краще"

Про матеріал
Виховна година — це час для спілкування класного керівника зі своїм колективом, коли він використовує різноманітні прийоми, засоби й способи організації взаємодії. Виховна година у нашому розумінні це не якась певна форма роботи, а година класного керівника, та сама «клітинка» виховного процесу, що дає змогу шкільному педагогові знайти час для спілкування з вихованцями, відкрито проголосити й висвітити заплановане ставлення до певних цінностей, зробити виховний вплив систематичним і регулярним, а сам процес виховання — не хаотичним і випадковим, а керованим і цілеспрямованим. Година класного керівника - це форма виховної роботи, при якій школярі під керівництвом педагога включаються у спеціально організовану діяльність, що сприяє формуванню в них системи ставлення до навколишнього світу. Ця презентація - гра допоможе вчителю впізнати дітей краще, їх вподобання, характер, відношення до тієї чи іншої ситуації, а також покращити командний дух, виявити лідера.
Перегляд файлу

Виховний захід

Презентація - гра

на тему  «Впізнай нас краще»

Класний керівник 7 класу Золоторьова А.В.

Мета: 

  • Вчитись пізнавати свій внутрішній світ і світ ближнього;
  • формувати адекватну самооцінку, виховувати самоповагу і повагу до інших;
    виховувати гуманну, творчу, соціально активну особистість.

         Обладнання:  ватмани, кольорові олівці, клубок ниток.

 

Вступ

Всі сидять за круглим столом       Доброго дня! Погляньте за вікно. Усміхніться, порадійте за чудовий сонячний день. Привітно, з повагою погляньте на свого сусіда по парті. Сьогодні у нас цікава розмова. Тема нашої розмови: « Пізнай нас краще».  Це питання рано чи пізно ставить собі кожна людина, але відповідь вдається знайти не кожному. Давайте сьогодні разом спробуємо дати відповідь, спробуємо знайти у собі не тільки сильні, а й слабкі сторони.

Хід проведення

Гра « Павутинка»

Вчитель: Зараз я пропоную всім разом стати в коло  й  познайомитися один з одним. Я тримаю кінець ниточки в руках , передаю клубок іншому учаснику в колі зі словами « Мене зовуть….., я себе асоціюю з……, моє хобі……». Наступний учасник , тримаючи нитку в руці, передає клубок наступному учаснику, називаючи своє ім’я, хобі, асоціацію. Клубочок передається поки всі учасники не представляться і не передадуть клубок ниток. Після цього в колі повинна створитися павутина із ниток.                                                                                                  « А тепер давайте перевіримо , як добре ми змогли запам’ятати один одного. Той, у кого клубок залишився в руках , передає його тому, від кого він його отримав, називаючи його ім’я, хобі, асоціацію.» Якщо учасник не може відповісти, всі разом допомагаємо йому.                                                                                                  Таким чином, ми створили доброзичливу атмосферу в колективі , посили почуття командного духу та пізнали один одного.

 

Гра «Вітер дме на тих, хто….»

Вчитель: Зараз я буду стояти у колі, утвореному учасниками, що сидять ( має бути однакова кількість стільців і людей, але для ведучого не повинно бути стільця).  Ведучий, який стоїть у центрі , називає принцип( наприклад, міняються місцями  ті, хто любить літо). Усі ті, хто любить літо, повинні встати  і помінятися місцями,а ведучий має встигнути зайняти вільний стілець. Таким чином, ведучий постійно змінюється, і в центрі кола опиняються різні люди.                                                                                                                                             Отже, ми підвищили нашу активність, пізнали інтереси один одного, спостерігається динаміка згуртованості колективу.

 

Гра « Малюємо разом»

  Усі учасники сідають у коло.  Перед кожним  знаходиться аркуш паперу і кольорові олівці.  Починайте малювати щось цікаве  чи важливе для себе протягом 10 секунд. За сигналом передаєте малюнок наступному учаснику, що сидить від Вас зліва , і отримайте розпочатий малюнок від учасника, що сидить праворуч.  Попрацюйте із цим малюнком, змінюйте його і додавайте до нього , що хочете. За сигналом передайте цей малюнок ліворуч і отримаєте малюнок справа. Продовжуйте так доти, поки до вас не повернеться той малюнок, який ви почали.

Вчитель: Які почуття  виникли у вас, коли ви роздивлялися зображене на аркуші інших учасників? Чим збігається задумане вами з малюнком, зробленим групою?

 

Підсумок

      Сьогодні ми зробили  сходинку до пізнання нашого колективу . Ідеальних людей не буває. Ти на землі тому, що потрібен таким, який ти є! В іншому разі тут був би хтось інший. Ти – втілення чогось особливого, істотного, важливого. Подивись на себе. Ти можеш бути лише собою. Але намагайся бути кращим. Пам'ятай: завжди і всюди цінуються добрі, справедливі, чесні, працьовиті, відповідальні люди.

 

 

docx
Додано
18 січня 2019
Переглядів
636
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку