Презентація - майстер-клас "Інтелектуальні завдання на уроках природознавства"

Про матеріал
В даній презентації вчитель ділиться технологіями ефективних шляхів якісного засвоєння теми (інтегроване навчання), технологіями інтерактивного навчання, технологіями розвивального навчання, технологіями кооперативного навчання, які можна використовувати на уроках природознавства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуальні завдання на уроках природознавства Промінчик весняний заглянув у клас І в коло велике зібрав, друзі, нас. Нумо, з’єднаймо долоньки свої і радо всміхнемось: я – вам, ви – мені. Майстер-клас вчителя початкових класів Бровченко Олени Костянтинівни

Номер слайду 2

Інтелйкт (від лат. intellectus «відчуття», «сприйняття», «розуміння») — це інформаційний потенціал знань конкретної особистості, отриманий в результаті функціонування свідомості, мислення та  розуму людини.

Номер слайду 3

Живе Сонце

Номер слайду 4

Жива Земля

Номер слайду 5

Велика туманність Оріона. Саме тут відбувається Початок майбутнього космічного життя.

Номер слайду 6

Відомий письменник Бернард Шоу говорив: «Ми вже навчились літати в повітрі, як птахи, ми вже навчились плавати під водою, як риби; нам ще залишилось навчитись жити на Землі, як люди!»

Номер слайду 7

«Якщо ми будемо сьогодні навчати дитину так, як навчали вчора, ми вкрадемо в дітей завтра» (Джон Дьюї) РЕКЛАМА Технології ефективних шляхів якісного засвоєння теми (інтегроване навчання). Технології інтерактивного навчання. Технології розвивального навчання. Технології кооперативного навчання.

Номер слайду 8

Поляна захоплень

Номер слайду 9

Дерево ассоціацій Користь чи шкода?

Номер слайду 10

Дерево асоціацій Асоціації за схожістю (кішка – тигр); Асоціація за контрастом (холодне – гаряче); Асоціація за суміжністю в просторі (поле – квітка); Асоціація за суміжністю в часі (ніч – сон).

Номер слайду 11

Дерево асоціацій

Номер слайду 12

Сторітеллінг – це спосіб передачі інформації через розповідання історій. Людство займалося цим весь час: казки, міфи, легенди. 

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Кооперативне навчання

Номер слайду 15

Конструювання

Номер слайду 16

Коло на воді Слово: 1.Підбір слів на кожну літеру. 2. Утворити з підібраних слів зв’язне висловлювання.

Номер слайду 17

Коло на воді

Номер слайду 18

Вправа «Піраміда»

Номер слайду 19

Літературні пазли Із складів складіть і прочитайте прислів'я. Си -1 ни-12 в-5 ди - 11 лах - 7 Лю - 10 ла - 2 бі - 15 си - 8 друж - 14 ла - 9 ха - 4 в - 13 кри - 6 пта - 3 (Сила птаха в крилах, сила людини в дружбі.)

Номер слайду 20

Літературні пазли Народні прикмети: Чим сухіший і тепліший вересень, тим пізніше прийде зима. Грім у жовтні – на малосніжну, м’яку, коротку зиму. Комарі в листопаді – м’яка зима. Пізній листопад – до суворої та затяжної зими.

Номер слайду 21

Художній салон

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Висновки: • розвитку інтелектуальних здібностей треба приділяти особливу увагу, бо цього вимагає сучасне суспільство; • не можна допускати в навчанні одноманітності і повторень; • тільки творчий та інтелектуально розвинутий вчитель зможе зацікавити учнів, тому слід постійно самовдосконалюватися, підвищувати рівень самоосвіти; • у роботі з дітьми слід керуватися принципом: “менше вчителя - більше учня”.

Номер слайду 24

Бажаю всім натхнення!

Номер слайду 25

ppt
До підручника
Природознавство 4 клас (Андрусенко І.В.)
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
1036
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку