Презентація § 2. Цінності у житті людини 5 клас НУШ ВЖР

Про матеріал

Вчимося жити разом : підручник для 5 кл./ Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, К. С. Василенко, І. В. Лаврентьєва, Н. В. Андрук.:Видавництво «Алатон», 2022.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 2. Цінності у житті людини. Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

У цьому параграфі ви:обговорите роль цінностей у житті людини; дослідите свої життєві цінності; проаналізуєте, які цінності є важливими для ваших родин, українського народу, всього людства; розвиватимете уміння співпрацювати, аналізувати цінності, критично мислити.• життєві цінності • родинні цінності • цінності українського народу • загальнолюдські цінності

Номер слайду 3

що таке цінностіЦінності — це те, що є для нас важливим, за допомогою чого ми оцінюємо будь що у своєму житті. Цінності впливають на поведінку людини та визначають її життєвий шлях. Кожен із нас має власну шкалу цінностей. Проте деякі з них є спільними для всіх людей, незалежно від того, у що вони вірять і де живутьцінності формуться стихійно — під впливом життєвих обставин і оточення.

Номер слайду 4

що таке цінностіЦе, зокрема, дружба, любов, довіра, людяність, повага тощо. Їх ще називають загальнолюдськими цінностями. За допомогою QR-коду завантажте бланк із переліком цінностей. Об’єднайтесь у пари та оберіть 5 найважливіших для вас цінностей. Потім об’єднайтесь у дві групи та повторіть це завдання. Після цього створіть перелік 5 найважливіших цінностей вашого класуhttps://drive.google.com/file/d/1m. NZzx. D7j. Fhk. TKu. Gb4ivf. Pakc_Lxbe. Kl6/view?usp=sharing

Номер слайду 5

найважливіші речіПрочитайте притчу «Найважлівіші речі» на ст. 162. Проаналізуйте свої цінності. Поміркуйте: Які з ваших цінностей більше схожі на велике каміння, які — на дрібне, а які — на пісок? Як ви можете більше дбати про «велике каміння»?

Номер слайду 6

родинні цінностіДім — це особливе місце, де люди почуваються у безпеці. Недарма сім’ю називають осередком стабільності та надійним тилом. Назвіть цінності, які є важливими для ваших родин. Намалюйте у зошиті шість будиночків з написами шести родинних цінностей, які ви назвали. Напишіть свої імена й «оселіть» їх у певному будиночку. Поясніть свій вибір. Поміркуйте, чому родина сама по собі є цінністю. Які базові потреби людини вона задовольняє?

Номер слайду 7

цінності українського народу. Виховання цінностей нашого народу завжди починалося з родини. На нашій землі панував культ гостинності. Працелюбність — ще одна важлива риса українця. Цінності українського народу відображають прислів’я та приказки. (мал. 5).1. Розгляньте мал. 5 і визначте, які цінності українського народу відображають наведені прислів’я та приказки. 2. Які ще прислів’я та приказки ви знаєте?

Номер слайду 8

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 9

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

pptx
Додано
12 вересня 2022
Переглядів
5948
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку