Презентація " Алгоритми та проєкти з розгалуженнями"

Про матеріал
Презентація на тему: "Алгоритми та проєкти з розгалуженнями" стане у пригоді вчителю під час пояснення нового матеріалу в 5 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Алгоритми та проєкти з розгалуженнями.

Номер слайду 2

Що таке висловлювання?Чи може розповідне речення не бути висловлюванням?

Номер слайду 3

Поміркуйте, які з поданих речень є висловлюваннями (істинними, хибними чи не є висловлюваннями) та заповніть таблицю. {0 BC37767-AFB2-4365-AA02-39 D95127 E644}Квітень – перший місяць весни. Говерла – найвища вершина Карпат. Завтра буде сонячна погода?Скільки тобі років?Київ – столиця України.1 вересня завжди падає дощ.

Номер слайду 4

Сьогодні на уроці йтиметься про:повне і неповне розгалуження;алгоритми з розгалуженнями;Scratch-проєкти з розгалуженнями

Номер слайду 5

Алгоритми з розгалуженнями. Нам дуже часто доводиться виконувати різні дії, приймати різні рішення, які залежать від виконання певних умов. Умови нам подаються у вигляді висловлювань, які, як ми вже знаємо, можуть бути істинними або хибними.

Номер слайду 6

Алгоритми з розгалуженнями. Умовою в цьому фрагменті можуть бути:висловлювання,математичні рівності та нерівності, запитання, на які потрібно відповісти Так чи НіРозгалуженням називають фрагмент алгоритму, що містить команду перевірки умови і послідовності команд, які будуть виконуватися або не будуть виконуватися залежно від результату виконання команди перевірки умови. Такий фрагмент алгоритму називають повним розгалуженням.

Номер слайду 7

Алгоритми з розгалуженнями. Блок-схема повного розгалуження. Виконання повного розгалуження відбувається так: Виконавець виконує команду перевірки умови: Якщо результат виконання цієї команди Так Послідовність команд 1 Якщо результат виконання цієї команди Ні Послідовність команд 2 В першому і в другому випадку, після виконання послідовності команд, виконавець переходить до виконання першої команди наступного фрагменту алгоритму.

Номер слайду 8

Алгоритми з розгалуженнями. Приклад повного розгалуження

Номер слайду 9

Алгоритми з розгалуженнями. Блок-схема неповного розгалуження. Виконання неповного розгалуження відбувається так: Виконавець виконує команду перевірки умови: Якщо результат виконання цієї команди Ні виконавець відразу переходить до виконання першої команди наступного фрагменту алгоритму.

Номер слайду 10

Алгоритми з розгалуженнями. Приклад неповного розгалуження

Номер слайду 11

Розгалуження у проєктах Scratch 3 Для повного розгалуження у Scratch 3 використовують блок з командою. Для неповного розгалуження у Scratch 3 використовують блок з командою

Номер слайду 12

Розгалуження у проєктах Scratch 3 Приклади використання розгалужень

Номер слайду 13

Розгалуження у проєктах Scratch 3 У блоці з командою розгалуження використовують блоки з командами групи Датчики

Номер слайду 14

Розгалуження у проєктах Scratch 3 Блоки з групи Оператори.12341- блок з командою запитати і чекати з групи Датчики2- блок розгалуження- блок для порівняння з групи Оператори3блок відповідьзначення дляпорівняння4- поле, у яке потрібно ввести відповідь на запитання та вибрати

Номер слайду 15

Працюємо з комп’ютером. Відкрийте середовище Scratch 3 Виберіть згідно нумерації: Під час роботи з комп’ютером дотримуйтесь вимог безпеки життєдіяльності та санітарно-гігієнічних норм.213456

Номер слайду 16

Розмістіть в області коду блоки з командами, які наведено на малюнку. Збережіть проект у вашій папці у файлі з іменем вправа 5.6.1 Запустіть проєкт на виконання.

Номер слайду 17

Вказівка: для встановлення кольору в полі команди,щоб точно збігався з кольором прямокутника,слід:1.2.

Номер слайду 18

А тепер давайте спробуємо підсумувати вивчений на уроці матеріал: Що таке розгалуження? Як виконується повне розгалуження? Як виконується неповне розгалуження?

Номер слайду 19

Домашнє завдання: Повторити матеріал презентації. Виконати завдання 5,ст.289 підручника. Ця презентація була створена посилаючись на матеріали, які подані у підручнику Інформатика 5 клас Й. Я. Ривкінд.

pptx
Додано
9 квітня 2023
Переглядів
1799
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку