Презентація "Антропогенна трансформація сільськогосподарських угідь Херсонщини"

Про матеріал

Презентація містить результати дослідження антропогенного перетворення агроугідь Херсонщини та Новотроїцької громади

Перегляд файлу

image

 

Об‘єкт дослідження: особливості антропогенного перетворення сільськогосподарських угідь Херсонської області.

 

image

Предмет дослідження: рівень антропогенної трансформації сільськогосподарських угідь Херсонської області та Новотроїцького району.

 

imageМета дослідження: визначення рівня антропогенної трансформації сільськогосподарських угідь Херсонської області та виявлення регіональних відмінностей в їх перетворені.

Завдання дослідження:

—  виявити особливості формування, характерні риси розвитку та властивості агроекосистем;

—  проаналізувати регіональні особливості сільськогосподарського природокористування і формування агроекосистем у Херсонській області;

—  imageвизначити рівень антропогенної трансформації сільськогосподарських угідь  і провести групування території Херсонської області та Новотроїцького району за рівнем антропогенного перетворення;

—  створити карти: “Антропогенне перетворення території Херсонської області” та “Антропогенне перетворення території Новотроїцького району”.

 

image

 

Наукова новизна: здійснено оцінку антропогенної трансформації природних систем Херсонської області та Новотроїцького району; створено карти “Антропогенне перетворення території Хер-сонської області” та “Антропогенне перетворення території Новотроїцького району”.

 

imageПрактична значимість роботи полягає в можливості застосування її матеріалів в області краєзнавства, туризму,  використані в шкільному курсі “Географії України” та “Географії Херсонської області”, різних позакласних і позашкільних заходах, при розробці методичних і дидактичних посібників, а також як наукове обґрунтування основ екологічно-безпечного сільсько-господарського природокористування як в межах Херсонської області, так і в межах всього Південного регіону.

 

 

image

image

image

image

 Карта “Антропогенне перетворення території 

Херсонської області”*

*Складено автором  

image

image

image

image

image

image

pdf
Додано
4 вересня 2021
Переглядів
329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку