Презентація ,,Архітектурні перлини Херсона,, 8 клас, Мистецтво.

Про матеріал
Презентацію ,,Архітектурні перлини Херсона,, я використовую на уроці мистецтва для учнів 8 класу. Мета - втілювати на практиці набуті знання про архітектурні стилі, пробудження інтересу до вивчення архітектури рідного міста.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Архітектурні перлини Херсона: Будинок Скарлато8 клас. МИСТЕЦТВО

Номер слайду 2

Беззапереч-но, одна з самих найкрасивіших будівель нашого міста - будинок Скарлато є архітектур-ною пам'яткою Херсона.

Номер слайду 3

Відомий у Херсоні купець, представник молдавсько-го боярського роду - Михайло Савич Скарлато у 1905 році збудував красивий, заможно декорований дім з елементами барокко.

Номер слайду 4

Будинок займав цілий квартал між вулицями Воронцовською (вул. Комунарів), Театральною (вул. Горького), Торговим провулком (21-го Січня) і Пилипа Орлика (9-го Січня).

Номер слайду 5

На той час це був найбільший та найзаможніший доходний будинок міста. Будівля виходила на головний міський ринок - Привоз, а готель "Пасаж", розташований у домі Скарлато, приймав переважно купців, поміщиків та прикажчиків великих контор.

Номер слайду 6

За часів Другої Світової війни дім було частково зруйновано, а після її закінчення відновлено силами німецьких військовополонених. Більша частина дому була перебудована.

Номер слайду 7

Нині на території дома Скарлато знаходяться кілька закладів, здебільшого комерційного характеру: кафе, ресторани, крамниці.

pptx
Додано
24 травня 2019
Переглядів
1521
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку