Презентація "Австралія. Найвідоміші природні об'єкти Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Національний парк Какаду."

Про матеріал

Дана презентація містить інформацію про один із найвідоміших природних об'єктів Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Національний парк Какаду", який знаходиться в Австралії. Кількість слайдів - 14. Останній слайд містить відео.

Презентація може бути використана на уроках географії в 7 класі під час вивчення теми "Унікальність рослинності і тваринного світу Австралії. Природні зони. Зміна природи материка людиною. Найвідоміші природні об'єкти Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національний парк Какаду

Номер слайду 2

Справжньою окрасою Північної Території Австралії є національний парк Какаду. Площа парку Какаду приблизно дорівнює площі Швейцарії. Крім цього, парк є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 3

Парк отримав свою назву на честь племені "Какаду", яке проживає на його території і до цього дня. Це найбільший парк Австралії - його площа складає 19 000 кв. км. Природна межа парку - грізні, обривисті скелі, заввишки від 400 до 500 метрів. Вони, немов ювелірна оправа дорогоцінного каменю, оздоблюють парк, захищаючи його від негоди.

Номер слайду 4

Парк Какаду - це унікальний археологічний, природний і етнологічний резерват. 

Номер слайду 5

В цьому районі знаходяться дві найвідоміші печери з наскальним живописом аборигенів.

Номер слайду 6

Збережені тут зразки вважаються кращими в Австралії і одними з кращих в світі. Перші знайдені сліди розумного життя в цій частині Австралії свідчать про те, що вона з'явилася тут понад 50 000 років тому. 

Номер слайду 7

Національний Парк Какаду розкинув свої володіння на 200 км. з півночі на південь і на 100 км. зі сходу на захід. Завдяки унікальній будові земної кори в цій області, хімічному і біологічному складу грунту, великої водної мережі, місцева флора і фауна, що населяє парк, настільки різноманітна, що просто не зможе залишити вас байдужим.

Номер слайду 8

У Парку зареєстровано понад 1700 видів рослин і безсумнівно цей список може поповнитися ще декількома десятками нових видів. Тваринний світ представлений 280 видами птахів, 117 видами рептилій, 77 різновидами прісноводних риб, 1000 видами комах і 60 видами ссавців.

Номер слайду 9

З цього списку живих істот, ви легко зустрінете в парку таких представників дикої природи як плащеносна ящірка, крокодил, деревна жаба, восьминіг, скорпіон, сарана незвичайної яскраво-червоної і жовтого забарвлення, варан, буйвол, кабан, кенгуру і багато багато інших.

Номер слайду 10

По території Парку протікають дві великі річки - Ноарланга Крік і Маджела Крік. У них запливають як прісноводні, безпечні для людини крокодили, так і морський, що наводить страх і жах на всіх мешканців та відвідувачів парку, і легендарна риба Австралії - баррамунді.

Номер слайду 11

На півдні Парку в Болотах Вулвонга обширна заболочена місцевість кишить від достатку болотних і водоплавних птахів. Так само в околицях Болот ви можете спостерігати і велику кількість комах і рептилій. Ще однією визначною пам'яткою Парку, яку вам слід відвідати, є каскад Водоспадів Близнюків, який є справді захоплюючим дух видовище.

Номер слайду 12

Різноманітність всюди квакаючих і співаючих жаб - гордість Парку. Тут їх налічується близько 22 видів цих рептилій. Серед таких холоднокровних мешканців Парку помічені: жаба-бик, мармурова жаба, зелена деревна жаба і т.д.

Номер слайду 13

Побувавши в Національному Парку Какаду ви переконаєтеся, що Австралія - ​​воістину один з найзагадковіших континентів нашої планети.

Номер слайду 14

Приємного перегляду!

pptx
Додано
3 квітня 2021
Переглядів
1250
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку