Презентація "Авторська казка з національно-патріотичного виховання на тему «За що я люблю Україну»

Про матеріал

Ця казка складена з метою національно - патріотичного виховання. Дуже сподобається учням всіх початкових класів, адже наші дітки ще дуже полюбляють казки

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Авторська казказ національно-патріотичного вихованняна тему«За що я люблю Україну» Розробила вчитель початкових класів Короход Н.І.

Номер слайду 2

Колись давно на Україні, в маленькому селі Вишенька жила була маленька дівчинка, звали її Катруся. Вона була дуже веселою та допитливою дівчинкою, їй хотілось знати про все на світі.

Номер слайду 3

Одного разу вона підійшла до своєї матусі та запитала- Мамо, як називається країна в якій ми живемо?- Україна, - відповіла мати,- це наша з тобою Батьківщина, і ми повинні любити і шанувати її.- Мамо а за що я повинна любити Україну?, - запитала дівчинка.- А це Катруся ти повинна дізнатися сама, на тобі чарівний клубочок, ти повинна йти за ним і дізнаєшся за що можна любити Україну.

Номер слайду 4

Дівчинка взяла клубочок вийшла з хати та випустила його та покотився клубочок по доріжці .

Номер слайду 5

- Добрий день, скажіть а що за пісню ви співаєте вона така гарна.- - Це народна українська пісня, - відповіла жінка,- мене її співати навчили мати.- А чому ви співаєте таку веселу пісню, ви так важко працювала, хіба ви не втомилися?- Втомилися, та ми любимо нашу рідну землю, і ми залюбки працюємо на ній. Земля годує нас, а пісню ми веселу співаємо тому що гарно попрацювали.- Мені дуже сподобалась українська пісня, навчіть і мене її співати.

Номер слайду 6

Добрі жінки навчили Катрусю веселої пісні, вона подякувала їм, і побігла далі за клубочком.

Номер слайду 7

Зустріла Катруся дівчат які сиділи на берегу річки та плели віночки, їй дуже стало цікаво, що вони роблять, вона підійшла до них і запитала- Дівчата, а що ви робите?- Ми маленька красуна плетемо віночки з квітів, на нашої землі дуже багато гарних, різнобарвних квітів, тому наші віночки такі незвичайні, не схожі один на одного.- А чому ви не плетете віночки вдома?- запитала дівчинка.- Тому що, нам тут дуже подобається навколо гарні дерева, тече прозора річка та вся земля всіяна квітами

Номер слайду 8

Мені теж тут сподобалось, яка ж гарна наша Україна! Дівчатка навчіть і мене будь-ласка плести віночок.- Добре, - відповіли дівчата, та під веселу пісню взялися до роботи.- Дякую вам дівчатка, що навчили мене плести віночок, мені вже час йти.-

Номер слайду 9

І побігла Катруся далі за клубочком.- По дорозі зустріла Катруся стареньку бабусю, Катруся підійшла та запитала:- - Бабусю, скажіть будь ласка за що ви любите Україну?- — Я на цій землі народилась, як її не любити?, - відповіла бабуся,- тут жили мої батьки які навчили мене всьому, та друзі, тут відбулися всі важливі події мого життя, я ні за що б не проміняла свою Батьківщину.- Дякую вам бабусю, я все зрозуміла до побачення.

Номер слайду 10

Дівчинка зрозуміла зо що люди люблять Україну, вона взяла клубочок та побігла додому до мати, щоб швиденько їй все розповісти.

Номер слайду 11

-Мамо, я знаю за що можна любити Україну.-За що доню?-Україну можна любити за гарні народні пісні, яким нас навчили дорослі, і які мені дуже сподобались. Також можна любити за гарну природу, річки, ліси, луги на яких ростуть різнобарвні квіти. Мамо, на Україні дуже добрі люди, кожен мені допоміг, і за це теж потрібно любити нашу країну.- А найголовніше за що я люблю Україну мамо, це те що я тут народилася і це моя Батьківщина.-Так доню, сьогодні ти трішки дізналася за що люди люблять Україну, але це ще не все, наступного разу ти дізнаєшся ще багато цікавого.

Номер слайду 12

КІНЕЦЬ

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Богдан Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
4249
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку