Презентація "Батьківські збори"

Про матеріал

Мета: підвищення педагогічної культури батьків з питання допомоги дитині в навчанні; інформування батьків про причини зниження успішності та пізнавального інтересу школярів; визначення рівня уваги, яку батьки приділяють своїй дитині; виробити спільні шляхи підходу до вирішення «складних ситуацій».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ Тема   «Щоб дитина навчалася»

Номер слайду 2

Мета: підвищення педагогічної культури батьків з питання допомоги дитині в навчанні; інформування батьків про причини зниження успішності та пізнавального інтересу школярів; визначення рівня уваги, яку батьки приділяють своїй дитині; виробити спільні шляхи підходу до вирішення «складних ситуацій».

Номер слайду 3

Чому б ти не навчався, ти навчаєшся для себе./Гай Петроній Арбітр, давньоримський поет/

Номер слайду 4

Доводиться часто чути подібні висловлювання: - «Навіщо його перевіряти? Дорослий вже, нехай сам і думає», - «Зараз інша програма, я нічого в цьому не розумію».

Номер слайду 5

Причини можуть бути наступні: 1. Об’єктивні труднощі, нерозуміння конкретної теми. Може бути й таке, що вони витікають з відносин педагога та дитини: діти неохоче займаються предметом (навіть якщо він їх цікавить) тому, що не симпатизують викладачу. В найчастіших випадках увага дитини відвернута на сторонні речі, звідси – неуважність при отриманні нових знань та неможливість відтворити їх.

Номер слайду 6

Причини можуть бути наступні: 2. Бажання привернути до себе увагу дорослих. В родинах, де батьки в побутовому поспіху недодають дітям елементарного людського тепла, це єдиний спосіб привернути до себе увагу.

Номер слайду 7

Причини можуть бути наступні: 3. Розпещеність: надмірна опіка може призвести до диктату зі сторони дитини.

Номер слайду 8

Причини можуть бути наступні: 4. Страх невдачі, який заважає дитині зосередитися. Подібна ситуація складається, якщо батьки чи вчитель карають дитину за неуспішність. Може статися так, що дитина буде пов’язувати покарання з навчанням, в результаті чого її загальноосвітні знання будуть недостатніми.

Номер слайду 9

Рекомендації для батьків: • Виведіть дитину на розмову про те, що вони вивчають у школі. Скажіть їй, що її нелюбий предмет був вашим найулюбленішим. Попросіть її показати в підручнику тему, яку вона вивчає у школі, і порівняйте з тим, як її викладали раніше, у час вашого навчання у школі (заодно зрозумієте, наскільки добре ваша дитина володіє матеріалом параграфа). Доведіть власним прикладом, що складні нерівності розв’язувати цікаво, або ж просто виробіть певну схему розв’язання.

Номер слайду 10

Рекомендації для батьків: • Слідкуйте за тим, аби дитина вчасно лягала спати. Сумне видовище на уроці – дитина, що не виспалася.• Нехай дитина бачить ваш інтерес до завдань, які отримує, до книг, які приносить зі школи.• Читайте самі, нехай дитина бачить, що вільний час можна проводити не тільки біля телевізора.• Якщо у сина чи доньки в школі конфлікт, намагайтеся його владнати, але не обговорюйте з дитиною всі його подробиці.

Номер слайду 11

Рекомендації для батьків: Не говоріть погано про школу і не критикуйте вчителів в присутності дітей. Вчіть дитину висловлювати думки письмово: обмінюйтеся записками, занотовуйте враження про певні події. Приймайте, по можливості, участь в житті класу і школи. Дитині це буде приємно. У психологів є поняття «тактильний голод». Це дефіцит батьківської любові. Притисніть, поцілуйте, поторсайте своє дитя. Можливо, ці відчуття послугують стимулом вирішення проблем.

Номер слайду 12

Скористайтеся порадами Д. Карнегі «Дев’ять способів, як змінити людину, не наносячи їй образ і не викликаючи в неї обурення»:- Починайте з похвали і щирого визнання достоїнств дитини.- Звертайте увагу на помилки, але робіть це в непрямій формі.- Перш ніж критикувати іншого, визнайте свої власні помилки.- Задавайте запитання замість наказів.- Дайте можливість дитині врятувати власне обличчя.- Хваліть дитину навіть за незначний успіх і будьте при цьому щирими.- Створіть дитині добре ім’я, щоб вона стала жити у відповідності до нього.- Користуйтеся заохоченнями так, аби недолік, який ви бажаєте - виправити, мав вигляд легко поправного, а справа, якою ви хочете захопити дитину, легко виконуваною.- Робіть так, аби дитині було приємно виконувати те, що ви їй доручаєте.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

pptx
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
2490
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку