Презентація батьківських зборів "Батьківський авторитет -могутня сила виховання"

Про матеріал
Презентація містить тест для батьків "Хто ви для своєї дитини?" та завдання до конкурсу "Народна мудрість".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Батьківський авторитет – могутня сила виховання” Батьківські збори

Номер слайду 2

“ Навіть думкою людина не може уявити собі більшого щастя, ніж велика і чиста любов у подружжі. ” (Жорж Санд.) “ Головний сенс і мета сімейного життя – виховання дітей. Головна школа виховання дітей – це взаємостосунки чоловіка і жінки, батька і матері. ” (В.О.Сухомлинський.)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Батько і мати – незамінні вихователі дитини. Кожна дитина бажає бачити у своїх батьках риси, які створюють стійкі цінності – честь, гордість, достоїнство сім”ї. Пізнання моральних багатств у власних батьках – нічим незамінні уроки честі.

Номер слайду 5

“Ми, батьки, виховуємо дітей передусім красою своїх взаємин. Про це треба пам’ятати завжди” В.О.Сухомлинський

Номер слайду 6

Конкурс “Народна мудрість” 1. Яке дерево, такі його квіти, які батьки, такі … 2. Який корінь, такий одросток, які самі, такі й … 3. Який кущ, така й калина, яка мати, така й … 4. Який дуб, такий тин, який батько, такий … 5. Як під сонцем квітам, так з матір”ю … 6. Як мати рідненька, то й сорочка … 7. Нема того краму, щоб … 8. Мати однією рукою б”є, а другою… 9. Мене мати цілий рік дурила, казала, що буде бити, та й … діти. сини. дитина. син. дітям. біленька. купити маму. гладить. не била.

Номер слайду 7

Тест для батьків Хто ви для своєї дитини: батько (мати) чи приятель (ка)? 1. Ваша дитина вимагає перемкнути телевізор з показу фільму, який вам подобається, на музично- розважальну програму. Що ви зробите? А) Виконаєте прохання і подивитесь разом ТВ-шоу; Б) відповісте, що доведеться почекати, поки закінчиться фільм; В) пообіцяєте купити ще один телевізор: Г) запишете фільм на відео, а дитині дозволите подивитися програму.

Номер слайду 8

2. Кого ви бачите у своїх дітях? А) Людей, рівних собі; Б) тих, хто зможе допомогти вдруге пережити молодість; В) повноцінних особистостей; Г) тих, кому необхідні ваші добрі поради. 3. Яку зачіску ви носите? А) Таку, яка більше личить; Б) сучасну; В) схожу на зачіску улюбленої зірки; Г) схожу на зачіску своєї дитини. 4. Як ви одягаєтеся? А)Наслідуєте стиль естрадної зірки, яка вам подобається? Б)намагаєтесь дотримуватись агресивного стилю, бо вважаєте, що це допоможе встановити більш тісний контакт із дитиною? В)обираєте той одяг, який вам пасує; Г)наслідуєте молодіжну моду, тому що так ви відчуваєте себе молодшим.

Номер слайду 9

5. Як ви діятимете, коли побачите, що ваша дитина зробила пірсинг (проколювання)? А) Вважатимете, що це особиста справа; Б) станете кепкувати; В) скажете, що це модно, адже не хочете видаватися старомодним; Г) також зробите собі пірсинг, щоб скласти своїй дитині компанію. 6. Якою буде ваша реакція, коли ваш син (донька) ввімкне музику на повну гучність? А) Продовжите робити свої справи; Б) зменшите гучність; В) скажете, що музика чудова, хоча вона вам дуже заважає; Г) почнете кричати і вимкнете музику.

Номер слайду 10

7. Як ви поводитеся під час суперечки з дітьми? А) Рідко визнаєте свої помилки, бо боїтеся, що діти стануть нехтувати вашою думкою; Б) змінюєте свою позицію, тому що подальша суперечка не має сенсу; В) дозволяєте дітям залишити за собою вирішальне слово; Г) визнаєте правоту дітей, якщо це дійсно так. 8. Як ви вчините, якщо діти запросять у гості своїх однолітків? А) Залишите їх на самоті: хай роблять що заманеться; Б) складете їм компанію, тому що прагнете бути з ними на рівних; В) запитаєте гостей, чи вважають вони своїх батьків такими ж веселими, як ви; Г) не втручатиметеся, але дасте зрозуміти, що ви завжди поруч на випадок, якщо щось трапиться.

Номер слайду 11

9. Що ви зробите, коли діти, збираючись на дискотеку, не запросять вас піти з ними? А)Не здивуєтесь, тому що вони знають, як вам важко витримати гучну музику; Б) засмутитеся, тому що хотіли потанцювати разом із ними; В) образитеся через те, що діти не схотіли розділити з вами свої веселощі; Г) засмутитеся, тому що хотіли покрасуватися в модних джинсах з металевими прикрасами. 10. Що змушує вас поводитися так само, як і однолітки ваших дітей? А) Бажання бути з дітьми у гарних стосунках; Б) прагнення приховати різницю у віці; В) бажання розважитися в сімейному колі; Г) природня веселість.

Номер слайду 12

11. Як ви поводитеся зі своїми дітьми? А) Як із дорослими; Б) як із маленькими; В) по-дружньому; Г) традиційно.

ppt
Додано
17 березня 2019
Переглядів
1639
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку