Презентація: "Безпечний Інтернет"

Про матеріал
Матеріал до проведення Дня безпечного Інтернету. В презентації розглянуто основні небезпеки Інтернету та способи їх подолання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека в ІнтернетіМіцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель: Стельмах В. Ф.5 лютого 2019 року

Номер слайду 2

Що таке інтернет ?Інтернет - це всесвітня комп'ютерна мережа, щооб'єднує різні мережі та окремікомп'ютери.(вони називаються хост – комп'ютерами, від англ. Host- хазяїн ). зв'язок комп'ютерів між собоюзабезпечення користувача необхідною інформацією і послугами. Основні функціїМіцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 3

Ви вже знаєте основні загрози, що можуть виникнути у процесі роботи з комп'ютером. Значна частина цих загроз пов'язана з активним використанням Інтернету. Сучасна людина не може просто відмовитися від використання Інтернету, щоб захистити свій комп'ютер і свої дані. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель: Стельмах В. Ф.

Номер слайду 4

Бо завдяки Інтернету ми: Миттєво отримуємо новини з усього світу. Вільно спілкуємося з людьми, що перебувають у різних куточках світу. Шукаємо матеріали для навчання та для розвитку наших творчих здібностей тощо. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель: Стельмах В. Ф.

Номер слайду 5

Використання інтернету Розваги. Завантаження звукових відеофайлів. Навчання. СпілкуванняІнтернет-послуги. Пошук ІнформаціїМіцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель: Стельмах В. Ф.

Номер слайду 6

Результати досліджень науковців указують на те, що найбільш вразливою категорією користувачів Інтернету є підлітки віком від 12 до 17 років. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 7

Перш за все, це одна з найактивніших категорій користувачів. За різними даними, вони щоденно використовують Інтернет від двох до шести годин, з яких близько 40 % займає спілкування з використанням нових моделей комп'ютерів: Смартфонів. Планшетів. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 8

Упевненість підлітків у своїх знаннях і вміннях доволі часто спричиняє помилки, необачні вчинки, збільшуючи ризики роботи в мережі. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 9

За даними дослідження, здійсненого за ініціативи компанії «Київстар», серед опитаних дітей: Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 10

Комунікаційні ризики — ризики, що пов'язані зі спілкуванням у мережі та використанням онлайн- ігор: Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 11

Булінг — залякування, приниження, цькування, переслідування, компрометація людей з використанням особистих або підроблених матеріалів, розміщених в Інтернеті, надсилання повідомлень з використанням різних сервісів. Майже кожна п'ята дитина в Європі, що використовує Інтернет, стала жертвою булінгу. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 12

Компрометувати — виставляти в негарному вигляді, шкодити добрій славіМіцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 13

Кібер-грумінг — входження в довіру людини для використання її в сексуальних цілях. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 14

Надмірне захоплення іграми в мережі — може призвести до втрати реальності, нерозуміння та несприйняття норм і правил людського співіснування, комп'ютерної залежностіМіцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 15

Контентні ризики — ризики, що пов'язані з доступом до матеріалів, розміщених у мережі, — матеріалів шкідливого характеру або таких, що не відповідають віковим особливостям розвитку дитячої психіки. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 16

Такі матеріали, як привило, містять:сцени насилля, жорстокої поведінки з людьми та тваринами;Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 17

Такі матеріали, як привило, містять:пропаганду расової або національної ненависті;Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 18

Такі матеріали, як привило, містять:рекламу або пропаганду використання тютюну, алкоголю та наркотиків, азартних ігор;Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 19

Такі матеріали, як привило, містять:пропаганду релігійних вірувань, заборонених законодавством, або спільнот, що не мають офіційних дозволів на свою діяльність;Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 20

Такі матеріали, як привило, містять: Пропаганду шкідливих лікарських засобів і методів боротьби з хворобами, відмови від лікування;Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 21

Такі матеріали, як привило, містять:нецензурну лексику; матеріали для дорослих;Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 22

Споживчі ризики — ризики, пов'язані з порушенням прав споживачів:реклама та продаж через мережу інтернет-магазинів низькоякісної продукції;Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 23

Споживчі ризики :купівля підроблених товарів відомих виробників; Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 24

Споживчі ризики:втрата коштів через невиконання обіцянок надіслати товар, невідповідність товару за якістю або за виробником (шахрайство);Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 25

Споживчі ризики :викрадання персональних даних для зняття коштів без відома користувача з його рахунків. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 26

Технічні ризики — ризики, що пов'язані з роботою шкідливих програм. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 27

Віруси. Віруси пошкоджують файли або програмне забезпечення. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 28

Ігрова залежність ;Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 29

Доступ та безпосереднє залучення до небажаного контенту;Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 30

Небезпека віртуального спілкування (приниження);Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 31

Сюрпризи при безпосередній зустрічі віч-на-віч ;Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф. Я буду в синьому БМВ!Як тебе впізнати?

Номер слайду 32

Неправдива інформація. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 33

Неконтрольовані покупки. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель: Стельмах В. Ф.

Номер слайду 34

Психологічна. Фізіологічна. Очікування сеансу Інтернету. Фізична втомленість. Збільшення часу перебування в ІнтернетіСухість очей. Втомленість, в`ялість, депресія. Головні боліРизик втрати соціальних зв‛язків та життєвих інтересів Болі в спині, порушення режиму харчуваня. Брехливість у відношеннях з батьками, педагогами, з метою приховати захоплення Інтернетом Недотримання режиму дня. Ейфорія під час перебування в ІнтернетіПорушення снуІнтернет залежність. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 35

Захистіть свій комп`ютер. Для виявлення і лікування комп’ютера від вірусів створюють спеціальні антивірусні програми. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель: Стельмах В. Ф.

Номер слайду 36

Діти з 11-14 років- від 30 до 40 хвилин;Підліткам до 16 років - не більше 2-х годин;Слідкуйте за часом. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель: Стельмах В. Ф.

Номер слайду 37

Не надсилайте CMC-повідомлення для отримання будь-яких послуг в Інтернеті. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 38

Не відкривайте вкладень до листів від незнайомих осіб. Використовуйте засоби захисту браузера, комплексну антивірусну програму, регулярно оновлюйте антивірусні бази. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 39

Не розміщуйте в Інтернеті: домашню адресу, номер телефона (як домашнього, так і мобільного); розпорядок дня (свій і рідних), повідомлення про можливі тривалі подорожі або виїзди на дачу; фото, що можуть скомпрометувати вас або ваших знайомих, фото, що містять зображення цінних речей, подарунків тощо. Для уникнення ризиків, пов'язаних з роботою в Інтернеті, варто дотримуватися таких порад: Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 40

Не надавайте незнайомим людям та не надсилайте через відкриті мережі персональні дані, дані про паролі доступу до поштових скриньок, акаунтів у соціальних мережах. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 41

Повідомляйте батьків про намагання сторонніх людей отримати додаткову інформацію про вас, вашу сім'ю; про намагання незнайомих людей продовжити спілкування не в Інтернеті, а шляхом особистої зустрічі; про намагання залякати або переслідувати як з боку однолітків, так і з боку дорослих. Міцівецька ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель : Стельмах В. Ф.

Номер слайду 42

Памятайте !!!Будьте компетентними користувачами інтернету.

pptx
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
2644
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку