Презентація "Безпека в інтернеті"

Про матеріал
Матеріал презентації можна використовувати для роботи з учнями та батьками з профілактики булінгу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міхайлова О. Л. Безпека в Інтернеті

Номер слайду 2

Безпека в Інтернеті В Україні 96% дітей віком від 10 до 17 років користуються Інтернетом, але більше половини не знають про те, яка небезпека чекає на них в мережі. 

Номер слайду 3

Правило 1 Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній робочу адресу батьків, їхній номер телефону. За даними дослідження: 52% дітей виходять в Інтернет перш за все задля спілкування в соціальних мережах, де вони залишають свій номер телефону (46%) та домашню адресу (36%), а також особисті фото (51%).

Номер слайду 4

Правило 2 Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. За даними дослідження: 4,3% дітей вже були у ризикових ситуаціях (ходили на зустріч із віртуальними знайомими)

Номер слайду 5

Правило 3 Не відповідати на грубі листи. Якщо ви одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це вчителя або вдома батьків.

Номер слайду 6

Правило 4 Не давати нікому свої паролі, навіть найближчим друзям.

Номер слайду 7

Правило 5 Не заходити на аморальні сайти.

Номер слайду 8

Правило 6 Не відкривайте листів від користувачів, яких ви не знаєте, не відкривати спами.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Як уберегтися від недостовірної інформації В Інтернеті не вся інформація правдива. Інформацію знайдену в Інтернеті треба перевіряти за іншими джерелами.

Номер слайду 11

На які ризики діти наражають себе в Інтернеті?Комп'ютерні віруси можуть пошкодити апаратне і програмне забезпечення персонального комп'ютера . Дорослий контент. Маються на увазі сайти із порнографічним змістом, а також сайти, що містять сцени жорстокості та насильства .Інтернет-залежність. Найпопулярніші за відвідуваністю серед дітей ресурси в Інтернеті - соціальні мережі.Інтернет-шахрайство. Викрадення особистої інформації і паролів, викрадення банківської інформації. Шахрайство за допомогою Інтернет-магазинів та онлайн-сервісів з платними СМС .

Номер слайду 12

Правила безпеки під час роботи в Інтернеті Не друкуйте особисті дані своєї родини на незнайомих сайтах. Не розповідайте про статки своєї родини під час роботи у чаті, контактах. Код кредитної картки не може бути ключем до будь-яких програм. Нікому не роздавайте свої паролі. Не спілкуйтеся в Інтернеті з незнайомими людьми – ви не знаєте, хто знаходиться по той бік екрану. Не поспішайте користуватися безкоштовними пропозиціями – ви можете встановити шкідливе програмне забезпечення. Не користуйтесь носіями інформації і програмним забезпеченням сумнівного походження. Ніколи не відкривайте листи, які з'явилися у вашій електронній скринці, якщо ви не можете визначити відправника. Будьте уважні, коли працюєте в Інтернеті – звертайте увагу на англомовні повідомлення для відвідувачів сайтів. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Бондаренко Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Рибакіна Анастасія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Helena Helena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 листопада 2021
Переглядів
18890
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку