Презентація Біологія 7 клас НУШ Практична робота Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості

Про матеріал
Відеоурок за посиланням https://youtu.be/PNeSYCLRLWc У цьому відеоуроці учні 7-го класу вивчають, як розпізнавати їстівні та отруйні гриби, які ростуть у їхній місцевості. Вони дізнаються про основні характеристики грибів, їхні зовнішні ознаки та способи визначення їстівних видів. Учні вивчають такі поняття: Шапка гриба: розмір, форма, колір. Пластинки: їхній колір та розташування під шапкою. Ніжка гриба: довжина, форма, колір. М’якуш: текстура та колір. Отруйність: як визначити, чи є гриб отруйним. Учні отримають практичні навички розпізнавання грибів, що допоможе їм у майбутньому при зборі грибів у лісі. Важливо навчитися відрізняти їстівні види від отруйних, щоб уникнути небезпеки. Цей відеоурок допоможе учням стати обізнаними в питаннях грибів та зберегти своє здоров’я під час грибних прогулянок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота. РОЗПІЗНАВАННЯ ЇСТІВНИХ ТА ОТРУЙНИХ ГРИБІВ СВОЄЇ МІСЦЕВОСТІБіологія 7 клас НУШ

Номер слайду 2

Мета: сформувати вміння розпізнавати їстівні та отруйні гриби, з’ясувати особливості зовнішньої будови їстівних та отруйних грибів своєї місцевості. Обладнання та матеріали: малюнки, картки, фотографії грибів своєї місцевості. Хід роботи:

Номер слайду 3

Пригадайте особливості будови шапинкових грибів. Плодове тіло Міцелій. Ніжка. Часткове покривало. Гіменофор. Шапинка

Номер слайду 4

Вставте пропущені слова. Шапинковий гриб має вегетативне тіло, яке утворене з ________, та плодового тіла, яке складається з ____________ та _____________.

Номер слайду 5

Білий гриб

Номер слайду 6

Лисичка звичайна

Номер слайду 7

Сироїжка зелена

Номер слайду 8

Бліда поганка

Номер слайду 9

Червоний мухомор

Номер слайду 10

Опеньок сірчано-жовтий

Номер слайду 11

Назва гриба. Отруйний чи їстівний. Форма та колір шапинки. Трубчастий чи пластинчастий гіменофор. Особливості будови ніжки

Номер слайду 12

Висновок. Висловіть свою думку, для чого потрібні вміння розпізнавати їстівні та отруйні гриби. На які ознаки слід звернути увагу, щоб відрізнити бліду поганку від сироїжки зеленої

Номер слайду 13

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
6 травня
Переглядів
182
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку