Презентація "Біомеханіка Людини"

Про матеріал
Презентація "Біомеханіка Людини" призначена, як допоміжний матеріал для уроків фізики учням 7 класу з теми "Прості механізми". Даний презентація слугує в якості ознайомлення учнів з властивостями тіла людини, його біомеханікою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біомеханіка Людини. Підготував учень 7 класу Поминчук Максим. Вчитель: Козловець В. В.

Номер слайду 2

Біомеха́ніка — наука, яка на основі ідей та методів механіки вивчає властивості біологічних об'єктів (м'язових і кісткових тканин), закономірності їх адаптації до довкілля, поведінку та механічні рухи в них на всіх рівнях організації та в різних станах, включаючи періоди розвитку й старіння, а також при патологіях.

Номер слайду 3

Напрями досліджень. Вивчення структури клітин, біологічних рідин, м'яких і твердих тканин окремих органів і систем. Вивчення біологічних механізмів руху клітин та субклітинних структур. Вивчення біологічних процесів, які забезпечують природні локомоції людини й тварин. Вивчення механізмів і проявів керування. Вивчення різних проявів рухової активності та здібностей людини до розв'язання складних рухових завдань в екстремальних умовах.

Номер слайду 4

Для чого використовується біомеханіка?Біомеханіка використовується для медичної діагностики, створення замінників тканин і органів, для розроблення методів впливу на процеси в живих організмах, для пізнання рухових можливостей людини, для захисту людини від шкідливих впливів довкілля під час її функціонування в екстремальних умовах.

Номер слайду 5

Робота м'язів. Елементи біомеханіки. Основною властивістю скелетної посмугованої м'язової тканини є скоротливість. Скорочуючись під впливом нервових імпульсів, м'яз переміщує кісткові важелі, що з'єднуються між собою у суглобі – рухома точка наближається до точки фіксації. В одновісних суглобах (обертовий, блокоподібний) кісткові важелі виконують рух тільки навколо однієї осі. М'язи, що розташовуються з двох боків стосовно такого суглоба, діють на нього у двох напрямках, наприклад: згинання – розгинання, приведення – відведення, привертання – відвертання. М'язи, які виконують протилежну функцію (наприклад, згиначі і розгиначі), є антагоністами. На кожен суглоб діють в одному напрямку, як правило, два і більше.

Номер слайду 6

Біомеханіка рухів нижньої щелепи. Якщо нижня щелепа переміщується, наприклад, вправо, то на лівій стороні голівка її зміщується вниз і вперед, а на правій стороні суглобова голівка обертається навколо вертикальної осі.

Номер слайду 7

Біомеханіка дихання. Біомеханіка дихання є тією частиною фізіології дихання, яка вивчає зв'язки між роботою дихальної мускулатури, тиском у різних частинах апарату зовнішнього дихання, рухом повітря тощо. Рух повітря виникає тільки тоді, коли внутрішньолегеневий тиск відрізняється від зовнішнього.

Номер слайду 8

Біомеханіка спорту. Біомеханіка спорту як навчальна дисципліна вивчає рухи людини у процесі виконання фізичних вправ. Вона розглядає рухові дії спортсмена як систему взаємопов'язаних активних рухів і положень його тіла. Зазвичай людина робить не просто рухи, а дії; вони спрямовані до певної мети, мають певний сенс.

Номер слайду 9

Дякую за увагу.

pptx
Додано
18 травня 2021
Переглядів
22771
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку