Презентація "Цей всюдисущий електричний заряд"

Про матеріал
Презентація складена по підручнику 8 клас В.Г.Бар'яхтара до параграфа 33 "Електричний заряд. Електрична взаємодія". Можна використати її як готову презентацію, або використати окремі слайди, формули, малюнки та означення. Допоможе вчителю в підготовці до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цей всюдисущий електричний заряд Передерєєва Олена Станіславівна Вчитель фізики КЗОСШ№76 м.Дніпро

Номер слайду 2

Американський фізик Б. Франклін назвал один вид заряду позитивний (+), а другий негативний (-) А міг назвати і по іншому ! Заряди ближче – взаємодія сильніше! Заряд виникає: під час гри в баскетбол, при сидінні на стільці , при грі на музичних інструментах, при вдяганні та роздяганні, коли рухається автомобіль, при русі пари вверх. Але чому ми не звертаємо на нього увагу?

Номер слайду 3

Із цвяха , банки и двух полосок фольги. І відразу –відкриття!

Номер слайду 4

Природа електричного заряду Дж. Дж. Томсон в 1897 році дійшов висновку: В природі існує найменша порція від’ємного заряду – электрон: 1. Як виглядає- невідомо. 2. Маса – виключно мала (m = 9,1 · 10-28г) 3. Розмір – виключно малий (??) 4. Характер –дуже рухомий, особливо в металах. 5. Місце проживання –десь у середені тіл; іноді по волі людини поза тілами(промінь ,що відтворює зображення на екрані телевізора) 6. Місце роботи-електроника,електроенергетика,деякі явища в космосі. 7.Відмінні властивості– найменший (элементарний) негативний заряд, менше якого ніхто, ніде, нікогда не спостирігав на досвіді. Англійський фізик М. Фарадей, фізик А. Ф. Іоффе и американський фізик Р. Милликен. Квант (порція) электрического заряда – электрон. е = -1,6·10-19 Кл

Номер слайду 5

Де «ховаються» электрони? Тіло → молекула → атом → В середені АТОМіВ! Дж. Дж. Томсон – учитель Э. Резерфорда. Эрнест Резерфорд, учень Дж. Дж. Томсона Неправильно!!! Модель Томсона Модель Резерфорда

Номер слайду 6

Що відбувається при электризації? Відмінність металів від изоляторів У металах частина электронів легко відокремлюються від атомів і утворює своєрідну електрону хмару всередені металу.Ці электрони практично вільні,дуже рухливі . У ізоляторах майже всі електрони міцно пов’язані з ядрами атомів. Заряджених часток ,що вільно переміщаються,практично немає.

Номер слайду 7

Тепер все зрозуміло!

ppt
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Презентації
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 19. Електричний заряд та електромагнітна взаємодія
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку