Презентація "Чарівний світ природи"

Про матеріал
Презентація розрахована для виховної роботи в початковій школі, для вихователів ГПД
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вихователь ГПДОдеської ЗОШ № 45 Тимчук Ольга Анатоліївна

Номер слайду 2

Який чарівний світ навколо нас! Вiн озивається до кожного сотнями, тисячами звукiв. Тонкі нiжнi листочки шелестять на вiтрi, дзюрчить чисте джерельце, лунко падають на землю великі краплi дощу.

Номер слайду 3

Природа дарує нам розмаїття кольорiв. То вона огортає землю ніжною білизною снiгу, то обсипає яскравими барвами весняних i літніх квiтiв, то обдаровує її осiннiм червоним золотом.

Номер слайду 4

Все, що нас оточує i не зроблене руками людей,— це природа.

Номер слайду 5

Спiлкування з природою дає найбiльшу насолоду та радiсть, викликає найпалкiшу любов до рiдного краю, до життя.

Номер слайду 6

Природа є джерелом натхнення для художникiв, письменникiв, композиторiв.

Номер слайду 7

Шепiт води, зелених дiбров, спiв пташок, запах квiтiв — усе це природа рiдного краю.

Номер слайду 8

Комаха, яка збирає квiтковий нектар i перетворює його на мед. Низький та колючий, солодкий, не пахучий. Ягiдку зірвеш - руку обдереш. Сам чорний, та не ворон, є роги, та не бик, шiсть нiг без копит. Видивляється у воду на свою хорошу вроду. Очi — на ногах, а будиночок — на спинi. У водi купалася, та все ж сухою залишилася. Б’ється, стука молоток, поправляє нам садок. Дуже товстi ноги маю, ледве їх переставляю, Сам високий я на зрiст, замiсть носа в мене хвiст. Уночi гуляє, вдень спочиває, має круглi очi, бачить серед ночi. Конкурс загадок

Номер слайду 9

Впiзнайте мене. Великий птах iз довгими ногами й прямим дзьобом, полює в мiсцях, багатих на воду. Про нього в народi кажуть: «Птах, що приносить дiтей, щастя». Цi птахи можугь передбачити погоду. Ще їх називаютъ маленькими барометрами. Про них в народi кажуть: «Низько лiтають над землею — на дощ». Ми з’являємося найпершими, коли ще лежить сніг. Нас вважають сміливими і сильними. Але тільки – но ми зацвітаємо, нас зривають. Нам сумно. Через це ми потрапили до Червоної книги України. Ці квіти схожі на предмети, що дзвенять. Вони мають сині очка і називаються … Ця квітка пов’язана з ім’ям людини. Означає кохання і бажання зустрічі. Лікарська рослина, в ній купають немовлят.

Номер слайду 10

Хвилинка - цікавинка. Жирафа - найвища тварина світу (15м). Одна сова з'їдає за літо 1000 мишей, зберігаючи 1000 кг зерна. В Америці росте найвище дерево на Землі - секвоя, яке в заввишки як 30 поверховий будинок, а товщина стовбура 9 м. Найкращій будівельник серед тварин - бобер. Він валить невелике дерево за 2 хвилини. Хату будує на березі водойми, а вхід до неї робить під водою. Орел з-поміж хмар бачить ховрашка, а корольок бачить мишку.

Номер слайду 11

Всi ми — дiти природи, та не всi однаково добре ставимося до неї. Природа потребує постійної уваги, турботи. Ми повиннi берегти природу, охороняти її багатства.

Номер слайду 12

Правила поведінки у природіГучна музика злякає птахів. Для вогнища слід збирати сухі гілки. Не можна залишати після себе сміття. Вогнище треба закидати піском, землею або залити водою. Брати яйця пташок не можна. Брати до рук і забирати із собою тварин не можна. Не слід руйнувати мурашники. Ховатися від дощу під самотніми деревами не слід, бо може влучити блискавка. Не можна вбивати змій. Не можна зривати квіти, бо серед них можуть трапитися рідкісні.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Поради друзям, які йдуть відпочивати в ліс!Не ловіть лісових мешканців. Вони приносять користь. Мурашки очищають ліс. Не збивайте ногами незнайомі або навіть отруйні гриби. Багато з них ліки для лісових мешканців. Не галасуйте і не шуміть у лісі, не рвіть квіти, не лякайте, не ображайте лісових мешканців. І тоді ліс відчинить вам усі свої тайни – дива! Пригостить вас рум’яною суничкою, спілою малиною. Тільки не забудьте потім сказати доброму лісові за всі його подарунки: «Дякуємо»!

Номер слайду 15

pptx
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
1540
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку