Презентація "Частини Доби"

Про матеріал
- Зрозуміти таку одиницю вимірювання часу, як доба та її загальноприйнятий поділ на чотири частини – ранок, день, вечір, ніч, дати можливість повторити, скільком годинам вона дорівнює та щоденні події в житті дитини, що відбуваються в кожній з її частин, вміти визначати частини доби, ввести узагальнююче поняття «Доба». - Розвивати вміння завчати напам'ять, пояснювати значення прислів'їв та приказок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧАСТИНИ ДОБИВихователь. Медведєва М. ВКЗДО (ясла-садок) КТ №13 КМР

Номер слайду 2

Мета: Зрозуміти таку одиницю вимірювання часу, як доба та її загальноприйнятий поділ на чотири частини – ранок, день, вечір, ніч, дати можливість повторити, скільком годинам вона дорівнює та щоденні події в житті дитини, що відбуваються в кожній з її частин, вміти визначати частини доби, ввести узагальнююче поняття «Доба». Розвивати вміння завчати напам'ять, пояснювати значення прислів'їв та приказок.

Номер слайду 3

 Чому буває день і ніч?Я розкажу, у чому річ. Земля на місці не сидить,Вона круг Сонечка біжить!І щодоби із року в рік. Під Сонцем гріє кожен бік. Звуть Схід і Захід ті боки,Там щодоби все навпаки. Як Схід до Сонця робить крок,То Захід спить біля зірок. Як Схід у темряву летить,То Захід в Сонечка гостить. Земля, як дзиґа мчить весь час,Тому, то день, то ніч у нас. 

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вранці сонечко ясне,Будить в ліжечку мене. Я встаю і умиваюсь,Снідаю, в садок збираюсь.

Номер слайду 6

Він найпершим прокидається,Чепуриться, умивається,Вийде з терема хутенько,Привітає землю-неньку.Є така в нього турбота —Всіх підняти до роботи.(Ранок)Завітав до тітки – ночі,Позіхнув, розплющів очі. Всіх скликає на сніданок,Прокидайтеся, вже ..(Ранок)

Номер слайду 7

Світить сонечко яскраве. День настав у мене справи: Я і граю і гуляюІ дорослим помагаю.

Номер слайду 8

Дивний гість прийшов на ґанок,Ще й замовив на сніданок. Темряви і трохи ночі. Як поїв – розплющів очі.(День)Сонце в небі високоІ до ночі далеко,Коротка у дерева тінь,Що за час доби? (день)

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Сонечко за день втомилось,І за обрій закотилось,За вечерею родиніЯ розказую новини.

Номер слайду 11

Сіре сукно лізе у вікно. (Вечір)Смачну вечерю ми з'їмо,Телевізор глянемо,Або в ігри пограємо,Або книжку почитаємо(ввечері)Ось і сонечко сідаєСім'я додому поспішає. За столом збереться. Як частина доби ця зветься? (вечір)

Номер слайду 12

Чорне-чорне полотно,Закрива моє вікно. Срібний місяць випливаєНіч прийшла, я спать лягаю.

Номер слайду 13

Вечір серпанком землю вкриває,Навколо все стихло, усе засинає. Вечір веде за собою сестричку... Місячну, зоряну панночку...(Нічку)Ніч щодня плете в коморіМісяцю колиску,А надвечір чистить зорі,Тре їх аж до блиску. Щоб світилися ясненько,Коли день дрімає,Коли любий Місяченько. Сни розповідає. Летить над світом чорна птиця,Усім на світі добре спиться.

Номер слайду 14

Нема ранку без вечора Ранок вечора мудріший. Ранок мудріший від вечора Утро вечора мудренніше, трава соломи зеленіша Ранок — панок: що ранком не зробиш, то вечором не догониш. Що ранком не зробиш, то вечором не здогониште. Те, що зробиш вранці- люди оцінять ввечеріВечір покаже, який був день

pptx
Додано
23 квітня 2023
Переглядів
1058
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку