Презентація ''Чим ми завдячуємо тваринам''

Про матеріал
Чим ми завдячуємо тваринам Роль тварин в природі та для людини, збереження різноманіття тваринного світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

«Тварини знають набагато більше, ніж люди. Собаки можуть заздалегідь відчути землетрус. Птахи пролітають половину земної кулі, щоб відшукати своє гніздо. Якби люди частіше слухали тварин, вони б не робили стільки помилок.»Гелен Браун, американська письменниця

Номер слайду 4

Яке значення тварин у природі.

Номер слайду 5

Розпушують і удобрюють ґрунт (черви постійно вносять у ґрунт рештки рослин, із яких утворюється перегній — найкраще добриво); дощові черв'яки роблять у ґрунті тунелі й ходи, які запобігають утворенню кірки на його поверхні, виводять зайву воду.користь

Номер слайду 6

Шкода: Різновиди диких гризунів з давніх пір вважаються ворогами людини. Мишка полівка шкодить посадкам зернових культур. Хатня миша забруднює продукти що приводить в непридатність: книги; одяг; предмети інтер’єру. Багато видів мишей переносять інфекційні та хвороби. Користь: Але миші приносять і значну користь людям. Косметологи і медики вже не одне століття використовують мишок для проведення всіляких дослідів. Це пов’язано з незвичайною плодючістю гризунів і зі схожістю генома людини і миші.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Яке значення тварин у житті людини.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Як зберегти різноманіття тварин. Для збереження різноманіття надзвичайного світу тварин природодослідники вживають різноманітних заходів.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Природоохоронні території - заповідники, національні парки, заказники, пам’ятки природи тощо. На цих територіях можна здійснювати спостереження і дослідження, а будь-яка діяльність людини керується законами.

Номер слайду 18

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ• Тварини відіграють дуже важливу роль у природі та житті людини.• Для збереження різноманіття світу тварин дослідники вживають різноманітні заходи. Дуже важливим є раціональне природокористування. Кожен з нас може долучитись до цієї важливої справи.

pptx
Додано
15 квітня 2023
Переглядів
1738
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку