Презентація "Числа Фібоначчі"

Про матеріал
Презентація є додатком до уроку. В цій презентації учні знайомляться із новим поняттям ЧИСЕЛ ФІБОНАЧЧІ та іх використанні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Числа та послідовності ФібоначчіБабич Олена Василівна, вчитель інформатики

Номер слайду 2

Мета дослідження: Виявити застосування чисел Фібоначчі, провести аналіз літератури з даної теми, визначити основні поняття чисел Фібоначчі та «золотої пропорції»

Номер слайду 3

Леонардо Пізанський (1170-1250)Більше відомий, як ФібоначчіБув відомим італійським математиком. Життя і наукова кар'єра Леонардо тісно пов'язана з розвитком європейської науки і культури. Леонардо вивчав праці математиків країн ісламу (таких як аль-Хорезмі і Абу Каміл); завдяки арабським перекладам він ознайомився також з досягненнями античних та індійських математиків. На основі засвоєних ним знань Фібоначчі написав ряд математичних трактатів, що являють собою видатне явище середньовічної західноєвропейської науки.

Номер слайду 4

Числа та послідовності Фібоначчі--- це числова послідовність, що має певні властивості: Сума всіх сусідніх чисел дає значення наступного за ним числа 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,….. Відношення кожного числа до наступного наближається до 0,618 (2:3=0,6)Відношення кожного числа до попереднього наближається до 1,618(3:2=1,5)

Номер слайду 5

Задача про кроликів. У викладі Фібоначчі ця задача формувалася як задача про число кроликів, які народжуються і виростають за алгоритмом: кожен маленький кролик на наступному кроці виростає у великого кроля, а кожен великий кріль народжує маленького. Загальна кількість кроликів і складає послідовність Фібоначчі

Номер слайду 6

1123581-й місяць2-й місяць3-й місяць4-й місяць5-й місяць6-й місяць. Можна помітити закономірність, котра виконується починаючи з третього місяця3-й місяць – 1 + 1 = 2 пари;4-й місяць – 1 + 2 = 3 пари;5-й місяць – 2 + 3 = 5 пар;6-й місяць – 3 + 5 = 8 пар і т.д.

Номер слайду 7

Золотий переріз. Золотим перерізом називають пропорційне ділення відрізка на нерівні частини, при якому менший відрізок відноситься до більшого, як більший до всього. Наприклад, візьмемо суцвіття тисячолистника

Номер слайду 8

Приклади ряду Фібоначчі

Номер слайду 9

Номер слайду 10

І тут теж…style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 11

Спіралі можна побачити в різних явищах природи, таких як ураган, хмари, смерч, хвилі, наша галактика,

Номер слайду 12

Числа Фібоначчі прослідковуються й у вікових періодах життя людини1 рік --- новонародження дитина (младенчество)2 роки --- молодший вік3 роки --- розвивається мовлення5 років --- розвинені уява й мислення8 років --- вираження особистості та її статевої приналежності13 років --- підлітковий вік21 рік --- фізіологічне та психологічне повноліття34 роки --- зріла самостійна особистість55 років --- досвід, людська мудрість (пенсійний вік)89 років --- мудрість, виваженість…..

Номер слайду 13

Власні дослідження. Працюючи над роботою спостерігали за тим, що є поряд

Номер слайду 14

І ще приклади…..

Номер слайду 15

Результати експерименту. Провівши вимірювання довжин фаланг пальців у нашому класі, ми помітили, що 85% учнів підтверджують властивість ряду ФібоначчіСпостерігаючи за кущами та деревами, ми дійшли висновку, що у природі ця теорія підтверджується майже на 96%

Номер слайду 16

Висновки. Теорія чисел Фібоначчі використовується в багатьох галузях: в математиці, хімії, теорії інформації, архітектурі тощо. Числа Фібоначчі знайшли своє відображення в природі. З’ясувалося, що в розташуванні листя на гілці, насіння в соняшнику, шишок на сосні проявляється ряд Фібоначчі, а отже, закон «золотого перерізу». Частини людського тіла відносяться як числа Фібоначчі.

Номер слайду 17

Числа Фибоначчи1123581334121123581321. . . Высшее назначение математики … состоит в том, чтобы находить скрытый порядок в хаосе, который нас окружает. Винер Н.

Номер слайду 18

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
30 січня 2019
Переглядів
3000
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку