Номер слайду 10
Молоко овець, як правило, в сирому вигляді рідко споживають, а переробляють його на молочні продукти, серед яких в Україні найпоширеніший сир – бринза. У світі виробляють такі тверді та м’які: Рокфор, Горгонзола, Кашкавал, Пекоріно, а також кавказькі сири – Шор, Курт, Чанах, Мотал, Арагайський, Єреванський.[5] Молоко овець має м’який, дещо солодкуватий смак. Цінність овечого молока є значно вищою, в загальних об’ємах по поживним речовинам, чим коров’ячого, козиного та навіть на відміну від молока молодих мам. Молоко овець, містить вдвічі більше мінералів, особливо таких, як кальцій та фосфор, що необхідні для будь-якої виснажливої роботи, наявність цинку, має важливе значення для підтримання здорової шкіри, а також вміст всіх важливих вітамінів, переважно групи В та амінокислотному складу. Характерною особливістю молока овець є те, що при глибокому заморожувані терміном до 4 місяців – молоко овець не втрачає своїх цінних властивостей.