Презентація для виховної години - "Чорнобиль не має минулого часу..."

Презентація до Дня пам'яті Чорнобильскої трагедії - "Чорнобиль не має минулого часу..."

Про матеріал

Презентація "Чорнобиль немає минулого часу..." Презентація до уроку - реквієму. Історія нашого народу , спогад якої пронизує серце гострим болем. Проте аварія на Чорнобильській АЕС , нажаль, не єдина катастрофа світу .Хочемо ще раз торкнутись теми жахливої аварії на « Фукусімі- 1», що сталася в 11.03.2011 року на північному сході Японії. Презентація про Чорнобиль нагадає про важливість берегти природу та не допускати повторення трагедії. 

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Нам поле люте миром перебути,Нам поховати зло в бетон і бронь.І – не забути! – Доки світ і люди, Синів землі, що відвели вогонь.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ніщо не віщувало біди. Стояла тиха весняна ніч. Квітень завершував свою вахту в природі і мав передати її травню. Саме в таку з ночей, 26 квітня 1986 року, на Чорнобильській атомній станції сталася аварія – вибухнув один з блоків. Ніч з 25 на 26 квітня, 1година 23 хвилини 43 секунди.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Спершу керівництво УРСР та СРСР намагалося приховати масштаби трагедії, але після повідомлень з Швеції, де на Фоксмаркській АЕС були знайдені радіоактивні частинки, які були принесені з східної частини СРСР та оцінки масштабів зараження, відчуження. Розпочалася евакуація близько 130 000 мешканців Київської області із забруднених районів. Радіоактивного ураження зазнали близько 600 000 осіб, насамперед ліквідатори катастрофи. Навколо ЧАЕС створена 30-кілометрова зона

Номер слайду 9

Після аварії утворилася радіоактивна хмара, яка накрила не лише сучасну Україну, Білорусь та Росію, які знаходилися поблизу ЧАЕС, але й Македонію, Сербію, Хорватію, Болгарію, Грецію, Румунію, Литву, Естонію, Латвію, Фінляндію, Данію, Норвегію, Швецію, Австрію, Угорщину, Чехію, Словаччину, Нідерланди, Бельгію, Словенію, Польщу, Швейцарію, Німеччину, Італію, Ірландію, Францію, Велику Британію.

Номер слайду 10

У 1988 році на території, що піддалася забрудненню, був створений радіаційно-екологічний заповідник. Спостереження показали, що кількість мутацій в рослин і тварин хоча і виросла, але не набагато, і природа успішно справляється з їх наслідками.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Чорнобиль – невеличке українське містечко, яких сотні в Україні. У 1971 році неподалік від Чорнобиля розпочали будівництво потужної атомної електростанції. На 1983 рік стали до ладу чотири енергоблоки, приступили до будівництва п’ятого. Згодом, за кілька кілометрів від станції виникло місто. Його назвали Прип’ять – за назвою тутешньої повноводної річки.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Десятки тисяч людей брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Значна частина їх одержала серйозні дози опромінення, навіть часто смертельні.

Номер слайду 17

Героями не народжуються, ними стають. На п’яту годину ранку пожежу було ліквідовано. Станцію врятували. Всі 28 чоловік затулили її собою. Шестеро з них загинули. Але залишилась радіація… Вона нечутна, невидима, не має запаху і неприступна для наших органів чуття. Але людина беззахисна перед нею.

Номер слайду 18

Пам’ять про подвиг загиблих героїв-чорнобильців в наших серцях буде жити вічно…

Номер слайду 19

Аварія на Фукусіма - 1

Номер слайду 20

На малюнку показано поширення радіації в перші дні після аварії:

Номер слайду 21

... Чорнобиль... Це важка спадщина для майбутнiх поколiнь ... Чи знаєш ти, світе, Як сиво ридає полин? Як тяжко, як тужно Моєму народу болить!

Номер слайду 22

pptx
Додано
17 березня 2018
Переглядів
4951
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку