Презентація. "Цифрові учні поряд з вчителем - конфлікт поколінь"

Про матеріал
Презентація. "Цифрові учні поряд з вчителем - конфлікт поколінь". Покоління зетів — це яскравий приклад людей, які з’явилися у часи великої глобалізації та постмодернізму. Їхньою характерною рисою є те, що з усіма сучасними технологіями вони на «Ти» ще із раннього дитинства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цифрові учні поряд з вчителем - конфлікт поколінь

Номер слайду 2

Теорія поколінь…Різниця в швидкості усвідомлення інформації у дітей, вчителів та батьків призводить до проблем - вчителі не можуть утримати увагу дітей, діти не виконують вимоги батьків, або виконують їх «Не так», «Не повністю»

Номер слайду 3

Діти з новим типом мислення. На «Ти»Діти інтернету та сучасних технологій. Не є командними гравцями

Номер слайду 4

«О’кей, гугл! Хто такі діти покоління Z?»Проблеми з увагою!Вибір. Пошукщохвилинно у Twitter генерується 30 тис. нових повідомлень;щохвилинно в Googleздійснюється 3,6 млн запитівкористувачів;щохвилинно на You. Tube завантажують 100 годин відео;щохвилинно відправляється 200 млн. електронних листів;-Instagram має вже 150 млн. активних користувачів. які щодня розміщують більше 50 млн фотографій. Фото в Instagram отримує 1, 2 млрд. лайків щодня.

Номер слайду 5

Підручники, навіть в електронному вигляді, здаються нудними без лайків і відео. Глиняні таблички-папірус-паперова книга- ЕЛЕКТРОННА КНИГАЕволюція книги РЕВОЛЮЦІЯ у ЧИТАННІ Раніше:читаю =насолоджуюсь Сьогодні:читаю = пізнаю себе і оточуючий світпрагматичнийхарактерчитання. Читання як спосіб соціалізації особистості

Номер слайду 6

ЧИТАННЯ –СКАНУВАННЯАналіз руху очей інтернеткористувачів. Діти зіткнулися з ситуацією, коли потрібно швидко, без зупинки, опрацювати великі блоки інформації. Для цього необхідне поверхневе читання – сканування. За ключовими словами, уміння читати по діагоналі, з’ясувати, чи потрібно мені це взагалі читати. Це така система фільтрів, без якої не обійдешься.

Номер слайду 7

Кліпове мисленнятексти з лінійно-послідовною логікою, лекції;викладення інформацію, подану дозовано, невеликими об’ємами, з візуальними образами та графікою;легше переключають увагу між різними візуальними об’єктамиконцентрація. Сучасна шкільна система має перестати бути системою дублювання знань і перетворитися у систему створення знань.

Номер слайду 8

Різноманітні, але неміцні комунікаціїНеміцні дружнні та особисті стосуннки. Субординація. Особистий простір. Велика кількість друзів. Легко «додають» друзів. Особисте життя достатньо прозоре 

Номер слайду 9

Мережеве спілкування. Віртуальні «зграї». Повідомленням у Facebook довіряють більше. Пости - не для обміну інформацією, а для підтримки спілкування. Почуття — це та статуси. Текст, фото і відео - головні враження.

Номер слайду 10

Мережеве спілкування. Технологія «перевернутого класу»

Номер слайду 11

{2 D5 ABB26-0587-4 C30-8999-92 F81 FD0307 C}Традиційне навчання«Перевернутий клас»Учитель пояснює новий матеріал у класі. Учні вдома виконують домашнє завдання на закріплення нового матеріалу. Учитель за допомогою електронних носіїв пропонує учням вдома самостійно засвоїти навчальний матеріал. Учні вдома самостійно опрацьовують теоретичний матеріал, у класі – виконують практичну роботу. Електронні носії інформації:відеолекція учителя;навчальне відео;предметний блог на тему;інформація на сайті (як власному учительському, так і на іншому);мультимедійна презентація. Мережеве спілкуванняя

Номер слайду 12

Нетерплячість та егоцентричність. Покоління «ЯЯЯ». Учні кидають недоробленим домашнє завдання, хоча здатні його виконати. В інтернет-реальності важливі вміння, а не атестати й дипломи. Наполегливо добиваються виконання своїх бажань. Фрилансери«Z» йдуть від усього, що викликає дискомфорт. Як тільки з’являється «треба» — активність знижується.

Номер слайду 13

З дорослими — на рівних{69 CF1 AB2-1976-4502-BF36-3 FF5 EA218861} Покоління «зет» ближче до батьків Побут їх особливо обтяжує У підлітковому віці «цифрові» діти не такі «колючі, як були попередні покоління Похід у магазин — важке випробування Спроб відокремитися, досягти незалежності не роблять Щодалі спостерігається тенденція випадіння «зетів» із традиційної системи навчання Більшість хотіла б працювати не в офісі, а вдома, вчитися теж мріють вдома Сучасні підлітки не носяться з життєвими цілями

Номер слайду 14

Готуємося до нового покоління!Ідеалісти. Заглиблюватимуться не в себе чи в ідеали з книг, а у віртуальний світ. Одразу дорослі. З малку займаються самоосвітою в мережі. Не дуже самостійні. Творчі. їхня заглибленість у власний світ приведе до появи багатьох художників, музикантів та інших митців, зате їм важко буде працювати в команді і визначати розподіл ролей. Люди вільних проофесій. Небажання жити в рамках та графіках. Фрілансери. Розроблятимуть нові технології, працюватимуть онлайн.

pptx
Додано
2 лютого 2020
Переглядів
950
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку