Презентація «Цікава фізика»

Про матеріал
Дана презентація дасть змогу зацікавити учнів проведенням позакласного заходу та узагальнити, підбити підсумки вивченого. Матеріал спрямований показати всі цікаві факти та досліди з даного предмету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуальна шоу-гра «Цікава фізика»

Номер слайду 2

ЗМАГАЮТЬСЯІ команда ІІ команда

Номер слайду 3

Капітани представляють свої команди.

Номер слайду 4

1 тур«Розминка»Кожній команді задаються запитання. За певний час команда дає відповідь, без обдумування. Якщо не знає, то говорить «далі». Для кожної команди дається обмежений час – 30 секунд.

Номер слайду 5

1 тур«Розминка»1 команда

Номер слайду 6

1 тур«Розминка»2 команда

Номер слайду 7

1 тур«Розминка»ЗАкінчився

Номер слайду 8

2 тур “Шерлок Холмс”Шерлок Холмс завітав до квартири однієї господині, вам представляються ситуації та висновки Шерлока Холмса. Необхідно обґрунтувати та пояснити ситуацію її з точки зору фізики. Турнір розпочинає переможець у попередньому турі у випадку не правильної відповіді право голосу надається команді-суперника.

Номер слайду 9

2 тур «Шерлок Холмс»завершився

Номер слайду 10

3 тур «Вгадай за жестами»

Номер слайду 11

3 тур «Вгадай за жестами»завершився

Номер слайду 12

Команда “2”Дослід 1 “ Гаряча та холодна вода”Дослід 2 “Не змочивши руки”4 тур «Конкурс винахідливих»Командам необхідно пояснити та сказати яке фізичне явище демонструє дослід. Команда “1”Дослід 1 “Лава-лампа”Дослід 2 “Паперова спіраль”

Номер слайду 13

4 тур «Конкурс винахідливих»Команда 1 Дослід 1 “Лава-лампа”Дослід показує, як дві рідини різної густини не змішуються між собою навіть при примусовому перемішуванні. (густина рідин)Дослід 2 “Паперова спіраль”Дослід показує, як паперова спіраль обертається за рахунок теплого повітря, яке підіймається з вниз вверх. (конвекція) Команда 2 Дослід 1 “ Гаряча та холодна вода”Дослід показує, що потоки теплої води піднімаються вверх, а холодного опускаються вниз. (конвекція)Дослід 2 “Не змочивши руки”Дослід показує, що при збільшенні температури в стакані тиск в ньому збільшиться, за рахунок цього деяка частина повітря вийде із стакан. Повітря яке залишиться через певний час охолоне, відповідно тиск зменшиться і за рахунок більшого тиску зовні (атмосферного ) вода потрапить у стакан. (тиск)

Номер слайду 14

5 тур «Вболівальники»Завершився!!!За кожну правильну відповідь команді вболівальника додається 1 бал. Вболівальникам вручається картки з ребусами.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ПІДСУМКИ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ГРИ «Цікава фізика»

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
Додано
20 березня 2019
Переглядів
2051
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку