Презентація "Цікаві факти про Україну"

Про матеріал
Презентація "Цікаві факти про Україну". Матеріал можна використати, як інфозону, додаток до уроку чи години спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УКРАЇНА

Номер слайду 2

УКРАЇНАУкраїна є парламентсько-президентською республікою. Найвищим органом державної влади є Верховна рада України, а главою держави – Президент України.

Номер слайду 3

КОНСТИТУЦІЯАвтор першої в світі конституції – українець Пилип Орлик. 5 квітня 1710 року його обрали гетьманом Війська Запорізького. В цей же день він проголосив “Конституцію прав і свобод війська Запорізького”. Для порівняння: в США конституцію прийняли в 1787 році, у Франції і Польщі – 1791 році.

Номер слайду 4

НАША КРАЇНАУкраїна – найбільша країна, територія якої повністю знаходиться в Європі. Більше тільки Росія, Туреччина і Данія. Але основна їх частина знаходиться або в Азії, або на островах.

Номер слайду 5

НАСЕЛЕННЯНаселення України є одним із найосвіченіших народів в Європі. Україна займає 4-е місце у світі за кількістю громадян з вищою освітою.

Номер слайду 6

МОВАНа конкурсі краси мов в 1934 році українська зайняла 3-є місце після французької і перської.

Номер слайду 7

РОЗТАШУВАННЯУкраїна межує з Білоруссю на півночі, Польщею, Словаччиною та Угорщиною – на заході, Румунією та Молдовою – на південному заході, Росією на сході і північному сході. На півдні і південному сході омивається Чорним і Азовським морями.

Номер слайду 8

КАЛИНАКалина – символ життя, крові, вогню. Калина символізує материнство: кущ – сама мати; цвіт, ягідки – діти. Калина уособлює й саму Україну – багату, родючу землю.

pptx
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
2328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку