Презентація "Цікавинки для кожної дитинки"частина 3 (екологія)

Про матеріал
Природа для дитини - це жива лабораторія, де можна спостерігати за безліччю неймовірно цікавих речей. Це школа, у якій ми успішно оволодіваємо знаннями про правила поведінки, опановуємо вміння та навички ощадливого користування її ресурсами, їх збереження і примноження. Посібник містить цікаві завдання для дітей дошкільного віку з різних напрямків (мовлення,екологія,грамота). Вирішуючи завдання ми сприяємо розвитку уваги,мислення,пам'яті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічна стежина

Номер слайду 2

Номер слайду 3

1. Розкажи про тварину:де вона живе,чим живиться2. Складіть речення про тварину3. Назвіть перший і останній звук4. Зробіть звуковий аналіз слова:корова,пес,ведмідь, лис,лисиця, білка,лев,їжак,кіт.5. Дидактична гра ”Впізнай за описом”6. Відгадування загадок Загадки. Буркотливий, вайлуватий, Гостроносий і малий,Сірий, тихий і незлий. Вдень ховається. ВночіЙде шукать собі харчі. Весь із тонких голочок. Як він зветься?...(Їжачок)Ходить лісом дід кошлатий: Одягнувся в кожушину,Мед шукає і ожину. Літом любить полювати,А зимою — в лігві спати. Як зачує він весну —Прокидається від сну.(Ведмідь)В лісі вогник рудуватий. Шишки лускає завзято.(Білка)В темнім лісі проживає,Довгий хвіст пухнастий має.Їй на місці не сидиться,Як зовуть її?(Лисиця)

Номер слайду 4

Номер слайду 5

1. Розподіли тварин на дві групи:дикі та свійські2. Розподіли тварин на дві групи:хижаки та травоїдні3. Назвіть перший і останній звук4. Зроби звуковий аналіз слова:коза,зебра,вовк,кінь,порося, олень, слон,корова5. Склади речення зі словом:лисиця,вовк,кінь,слон,олень,зебра.6. Логічна вправа6 Що спільного у кішки і лисиці,чим відрізняються?Порівняйте козу і оленя,зебру і коня?7. Відгадування загадок. ЗагадкиІ молочко біленьке,Сметану й сир смачненькі,Щоб дітвора була здорова. Дає усім добра. .. (Корова). Граціозний і заповзятий, Трусить гривою, малята. Любить у росі купатись, Їсти сіно і брикатися. (Кінь). Здоровенний я на зріст,Дуже довгий в мене ніс,Весь я сірий, вайлуватий,І не вмію я стрибати.(Слон)Здавна людям помагає, Довгий хвіст і гриву має, Любить сіно пожувати, “І-го-го!” — ірже завзято, Бо не відає про лінь, Як працює в полі… (кінь). В неї замість носа — рило, Весь город ним перерила. Хрюкає вона: “Хрю-хрю, Дуже їсти я люблю!” У багнюці спить щодня Ця замурзана… (свиня).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

1. Виділіть живі істоти на дві групи:комахи і птахи. Викладіть зелені фішки під птахами,а червоні під комахами.2. Назвіть перший і останній звук3. Зробіть звуковий аналіз слів:жук,сонечко,мураха,ластівка, синичка, горобець,синичка4. Складіть речення з словами:сонечко,горобець,ластівка,дятел,,жук, мураха5. Хвилинка роздум: Яку користь приносять птахи?Чи всі комахи корисні,шкідливі? Чому птахи відлітають в теплі краї?Назвіть перелітних,зимуючих птахів?Як змінюється спосіб життя комах з приходом зими?6. Загадки. Має ноги коротенькі,Два пера в хвості довгенькі,У повітрі все літає,Безліч мошок поїдає.(Ластівка)Вірно людям я служу,Їм дерева стережу. Дзьоб міцний і гострий маю,Шкідників їм добуваю.(Дятел)Заповзята трудівниця,Вона праці не боїться. Дуже сильна ця комаха. Називається…(Мураха)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

1. Викладіть червоні фішки під свійською твариною,а зелені під дикою.2. 3. Назвіть перший і останній звук3. Зробіть звуковий аналіз слів:лис,лисиця,заєць,осел,кабан,собака,олень, баран4. Мовленнєва розминка “ Опиши вовка,осла,лисицю,барана, оленя”5. Логічна вправа Що спільного і чим відрізняються олень від кози?,лисиця від собаки?6. Відгадування загадок. Хто пасеться на лужочку Товстобокий, наче бочка? Любить сіном ласувати, Молочко дає малятам. — Будьте, му-му-му, здорові І подякуйте … (корові). Він ікластий і сердитий,Дуже любить землю рити. Жолуді весь час шукаєЙ малюків смугастих має.(Кабан)Хвіст куценький, довгі вуха,Має в шафі два кожухи. Влітку одягає сірий,Ну а взимку — теплий білий.(Заяць)Хто на голові ліс носить?(Олень)

Номер слайду 10

Номер слайду 11

1. Викладіть зелені фішки під травоядними2. Складіть розповідь про задану тварину;про тварин,які впадають в сплячку,а які зустрічають зиму3. Вправа “Впізнай за описом”4. Назвіть перший і останній звук5. Зробіть звуковий аналіз слова6. Визначте кількість складів у словах:корова,їжак,кіт,кішка,ведмідь,вовк, баран,лось7. Відгадування загадок

Номер слайду 12

Номер слайду 13

1. Підберіть кожній тварині житло2. Складіть речення 3. Дидактична гра “Хто де живе і чим харчується”4. Логічна вправа “Чим відрізняються тварини від птахів”5. Мовленнєва вправа “Назви дитинчат “6. Відгадування загадок. Вдень вона лягає спати. Бо всю ніч їй знов літати,Ловить мишок, гризунів,З нею їм вже не до снів!(Сова)На даху моєї хати. Оселився птах цибатий. Довгий дзьоб і ноги має,Мишок, жабок полюбляє. Чемних діток іздалека. В кожен дім несе(Лелека)

pptx
Додано
16 квітня 2020
Переглядів
769
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку