Презентація "Пам'ятники "почесним" тваринам"

Про матеріал

Зміст презентації розширює та поглиблює знання дітей про тварин, розкриває їх значимість для людини, виховує повагу, дбайливе ставлення до тварин.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам’ятники «почесним» тваринам Автор: вчитель початкових класів. ЗЗШ № 54, м. Запоріжжя,Дєвочкіна С. В.

Номер слайду 2

Бджілка – трудівниця. Це другий в Україні та Європі пам'ятник бджолі-трудівниці. Монумент висотою близько 2,5 м, зроблений із бронзи. Має вигляд медових стільників, на яких сидить бджола. На постаменті є напис: «Бджола – трудівниця». Встановлено 24 жовтня 2010 року. Скульптор – В’ячеслав Матвіїв.

Номер слайду 3

Бджола – гігант. На Волині відкрили найбільший у державі пам’ятник бджолі, який занесли до Книги рекордів України. Висота гігантської комахи — 3,3 метра. Довжина — 2,6 метра. Розмах крил — 2,5 метра. Вага — 400 кілограмів. Виготовлено монумент з низьковуглецевої сталі. Створив величезну комаху коваль-скульптор із Луцька Віктор Семенюк.

Номер слайду 4

Мураха. У Києві встановлена бронзова скульптура мурахи. В руках мурашки монетка з написом "На щастя", а з іншої сторони – "На удачу". Скульптура символізує працьовитість українців. Висота - два метри. Вага - 200 кг . Створив київський скульптор Дмитро Ів.

Номер слайду 5

Жаба. Скульптура виготовлена ​​з бронзи. Вага - майже 6 тонн. Усередині жаби знаходиться спеціальний ківш. Жаба є символом достатку і багатства, тому завжди кидають в її рот символічну монету. Після досягнення ступеня наповненості ківш перевертається і випадкова людина, що опинилася поруч, може отримати несподіваний сюрприз. Жаба є символом достатку і багатства, тому завжди кидають в її рот символічну монету. Головний автор задумки Олег Пінчук.

Номер слайду 6

Коза Любка. На Івано-Франківщині 2012року встановили перший в Україні пам’ятник козі в бронзі. Коза Любця – реальний історичний персонаж. Годувальницю для своєї багатодітної родини придбав аптекар Януш Лейба за тодішню валюту, 6 ринських. Поруч зі скульптурою напис: «Коза Любка куплена сім’єю Я. Лейби на станіславівському ринку за 6 ринських». Cкульптор – Степан Федорин.

Номер слайду 7

Риба - бичокЄдиний у світі пам’ятник рибі – бичку. Азовський бичок став справжнім порятункомдля місцевого населення масового голоду на Україні на початку 30-х років, а також у післявоєнний час, коли ця риба була єдиним продуктом та не дала померти від голоду тисячам жителів Приазов’я. На пам’ятнику прикріплено табличку: « Бичку - годувальнику». Скульптори: В. Мироненко та В. Михайлов.

Номер слайду 8

Кіт Пантелеймон. Пам'ятник перському коту Пантелеймону в Києві. Відкритий 1998 року в Золотоворітському сквері, навпроти ресторану «Пантагрюель», де мешкав кіт. Встановлено на добровільні пожертви киян у пам'ять про тварину, що загинула під час пожежі в ресторані. Автором пам'ятника став скульптор Богдан Мазур. Якщо тримати кота одночасно за хвіст і за вухо, а під лапку покласти монетку, то бажання здійсниться.

Номер слайду 9

Їжачок у туманіПам’ятник присвячений персонажу радянського мультфільму. Встановлено у центрі Києва.Їжачка зроблено з сосни.Із цвяхів – саморізів виготовили голки їжачка, близько 5 тисяч. Симпатичний їжачок сидить на пеньку з кераміки. Проникливі очі теж зроблені з кераміки. В лапках тримає торбинку. Автор – київський архітектор Костянтин Скретуцький.

Номер слайду 10

«Чайка – господиня»Пам’ятник встановлений у м. Бердянську 2009 року. Чайка є символом. Місцеві рибалки з її поведінки визначають погоду. Вечорами на пляжі чайки підбирають їстівне сміття, виконуючи санітарні функції.

Номер слайду 11

Щука з Кременчука. Пам'ятник «Щука з Кременчука» символізує місто, є його візитною карткою. Виготовлена скульптура з бронзи. Походження назви скульптури з народної пісні «Пливе щука з Кременчука», зі збірки віршів Т. Г. Шевченка.

Номер слайду 12

Гусак - турист. Арт – об’єкт знаходиться в історичному центрі Мукачева Закарпатської області. Являє собою гусака – туриста, «озброєного» рюкзаком і парасолькою. Скульптор – Степан Федорин.

Номер слайду 13

Гусак - фотограф. Встановили біля міської Ратуші 2016 року в м. Мукачево. Має справжнісіньку ретрокамеру, якою знімає Ратушу. Скульптор – Степан Федорин.

Номер слайду 14

Гусак - пивовар. Це третя скульптура гусаку в Мукачево. Стоїть на пивній діжці, поруч - кухоль. Третій гусак завершує «гусячий туристичний маршрут» міста. Скульптор – Степан Федорин.

Номер слайду 15

Хірономіда. Створений у Бердянську на честь комарів. Це комар – дзвінець, який сидить на очереті. Хірономіди – нешкідливі для людини, не кусаються. Завдяки їх личинкам відновлюється лікувальна грязь азовських лиманів. Комахи охороняються законом.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Рудакова Світлана Анатоліївна
    Чудовий матеріал! Величезна вдячність автору за працю!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Швігель Тетяна
    Багато цікавої інформації. Дякую.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 квітня 2020
Переглядів
15186
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку