Презентація Декоративно - ужиткове мистецтво

Про матеріал
Презентація до уроку "Традиційні та сучасні технології декоративно – ужиткового мистецтва"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Щоб усім нам посміхатись, треба з кожним привітатись!

Номер слайду 2

Традиційні та сучасні технології декоративно – ужиткового мистецтва. Клас 5 Вчитель. Банделюк Яна Валентинівнаstroke.colorstroke.on

Номер слайду 3

За результатами опанування матеріалу модуля ви навчитеся використовувати здобуті знання у практичній діяльності.

Номер слайду 4

Ви дізнаєтеся про:традиційні й сучасні техніки і технології декоративно-ужиткового мистецтва та їхні особливості;особливості українського декоративно-ужиткового мистецтва;осередки художніх промислів України;традиційні українські прикраси;творчість народних майстрів України.

Номер слайду 5

Ви навчитеся:добирати потрібні матеріали та обладнання для виготовлення виробів декоративно-ужиткового мистецтва;самостійно виготовляти виріб відповідно до обраної технології;розраховувати бюджет проекту.

Номер слайду 6

Ви оволодієте:навичками проектування та виготовлення власного виробу;навичками створення композиції виробу декоративно-ужиткового мистецтва.

Номер слайду 7

Ви застосовуватимете:методи проектування для створення власного проекту;різні техніки і технології для виготовлення й оздоблення виробу.

Номер слайду 8

Поняття про декоративно-ужиткове мистецтво. Людина з давніх-давен захоплювалася красивими речами і намагалася зробити середовище навколо себе гарним і комфортним. Саме це й дало початок розвитку одного з найдавніших видів мистецтв — декоративно-ужиткового мистецтва. Воно забезпечує практичні потреби людини і водночас задовольняє її прагнення до краси. Декоративно-ужиткове мистецтво виникло на ранніх стадіях розвитку людського суспільства і завжди було найважливішою ланкою художньої творчості.

Номер слайду 9

Поняття про декоративно-ужиткове мистецтво Декоративно-ужиткове мистецтво — це галузь декоративного мистецтва зі створення художніх виробів, що мають практичне застосування, а також художнє оброблення (оздоблення) побутових предметів (меблів, тканини, знарядь праці, одягу, посуду, прикрас, іграшок та інших виробів). «Декоративне» — означає «прикрашати», а «ужиткове» — те, що речі мають практичне застосування (ужиток), а не лише є предметом естетичної насолоди.

Номер слайду 10

Поняття про декоративно-ужиткове мистецтво. Витвори декоративно-ужиткового мистецтва є частиною навколишнього предметного середовища. Вони мають не лише функціональне, а й художнє навантаження. Часто вони є складовою єдиного ансамблю в інтер’єрі, екстер’єрі, ландшафтних композиціях тощо.

Номер слайду 11

Види декоративно-ужиткового мистецтва художня обробка деревини та металу, вишивка й розпис тканини, плетіння із соломи чи лози, вироби з кістки, каменю, скла, глини, оброблення каміння, виготовлення іграшок, виготовлення виробів із бісеру…

Номер слайду 12

Техніки та технології виготовлення виробів декоративно-ужиткового мистецтва. Сьогодні декоративно-ужиткове мистецтво перебуває в безперервному розвитку, а унікальні вироби, виготовлені майстрами або власноруч, надзвичайно популярні. Також поступово відроджуються забуті традиційні технології виготовлення виробів та виникають і поширюються нові сучасні техніки.

Номер слайду 13

Техніки та технології виготовлення виробів декоративно-ужиткового мистецтва

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Особливості українського декоративно-ужиткового мистецтва. Українське декоративно-ужиткове мистецтво має яскраво виражений національний колорит. Воно відображає національні особливості: у різних предметах побуту відтворено життєвий уклад, історію, культуру і навіть економіку нашого народу. Українське народне декоративно-ужиткове мистецтво різноманітне й багатогранне.

Номер слайду 18

05.09.2023 СьогодніГімнастика для очей

Номер слайду 19

Щоб робота нам приносила лише задоволення, необхідно знати, як правильно поводитися на робочому місці й дотримуватися правил безпечної праці.

Номер слайду 20

Правила безпечної поведінки

Номер слайду 21

ТЕХНОЛОГІЯ ВИТИНАНКИ

Номер слайду 22

ТЕХНОЛОГІЯ ВИТИНАНКИКольоровий картон. Двосторонній кольоровий папір. Білий папір (5-10 ар.)Ножиці (манікюрні)Клей. Серветки

Номер слайду 23

ТЕХНОЛОГІЯ ТІСТОПЛАСТИКАСолоне тісто

Номер слайду 24

ТЕХНОЛОГІЯ ВИШИВАННЯКанва. Нитки. Голка. Ножиці

pptx
Додано
28 вересня 2023
Переглядів
1430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку