Презентація " День чаю"

Про матеріал
15 грудня відзначають Міжнародний день чаю. Чай – це напій, без якого неможливо уявити жодного дня: його п’ють на сніданок, обід, вечерю і в перервах між прийомами їжі. Дітям дуже подобається відзначати День чаю. А ви вже пили чай сьогодні?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧАЮ17 ГРУДНЯ

Номер слайду 2

ВЕЧІРНІЙ ЧАЙНа буфеті у пакетіпроживає чай. Він до півнів аж до третіхбулька, як ручай. І лепече, і лопоче, заваритись дуже хоче, і пахтить, як мед. А як півень відспіває, чай ображено зітхає і верта в пакет. …А на ранок він лукаво на усіх бурчав: – Пийте каву, пийте каву, я вечірній чай!

Номер слайду 3

Це один із найулюбленіших напоїв у світі, мільярди чашок споживається щодня. Але чи знали ви, що чай вже тисячі років забезпечує людям чудовий ранок? Давайте проведемо невеличку подорож по історії улюбленого напою у світі.

Номер слайду 4

Є безліч легенд і переказів про походження чаю. З часів перших імператорів Китаю до португальських принцес історія цього напою була такою ж насиченою, як і його смак.

Номер слайду 5

Найбільш ранні свідоцтва про чаювання відносяться до Стародавнього Китаю. За легендою чайний лист випадково впав в окріп, який був приготовлений для імператора Шень-нун. Володарю сподобався новий освіжаючий смак. Тоді він і подумати не міг, що це була перша в історії чашка чаю.

Номер слайду 6

Вважається, що післяполудневий чай придумала Анна Расселл, герцогиня Бедфорд. Часто вдень їй хотілося перекусити і герцогиня вирішила, що для цього прекрасно підходять сендвічі та тістечка з чаєм Darjeeling. Так народилася британська традиція пити післяполудневий чай.

Номер слайду 7

Оскільки чай в Великобританії коштував дуже дорого, їм зацікавилися контрабандисти і нечисті на руку ділки. У XVIII столітті в цю країну контрабандним шляхом ввозили більше чаю, ніж законним. Лише після того, як уряд знизив мита, а сер Томас Ліптон зробив чай доступним для мільйонів, цей напій став таким популярним, як зараз.

Номер слайду 8

Чайний пакетик абсолютно випадково винайшов нью-йоркський чайний торговець Річард Салліван. Він відправляв зразки чаю в шовкових мішечках, а клієнти вирішили, що його чай потрібно заварювати в цих «пакетиках». Клієнти залишилися задоволені напоєм і з тих пір ми п'ємо чай в пакетиках.

Номер слайду 9

Голландці були першими, хто почав пити чай в Європі, відправивши першу чайну порцію на своїх кораблях в 1610 році. А до Англії чай вперше завезли приблизно в 1650 році.

Номер слайду 10

Чаювання були організовані на всі випадки життя, включаючи сімейні чаї, чаї для пікніка, тенісні чаї та елегантні післяобідні чаї. Протягом багатьох років в керівництвах з ведення домашнього господарства і куховарських книгах давалися чіткі інструкції про запрошення на чаювання, етикет, методи заварювання і сервірування чаю, належний одяг та посуд. Чаювання було символом елегантності і благополуччя.

Номер слайду 11

За відродження “чайних традицій” на Закарпатті з 2013 року взялись місцеві ентузіасти, які прогнозують друге життя чайним плантаціям. Поновлюють і доопрацьовують «чайні» туристичні екскурсії. На сьогодні активістами розроблено пішохідну чайну екскурсію Закарпаттям під назвою “Червона гора”.

Номер слайду 12

Крім цього, у Мукачеві з 2012 року існує чудовий дендрарій Юрія і Галини Клованич, і вони посадили у себе чай. В Україні тепер є два місця, де росте чай: плантація на Червоній горі і «Кельтський дворик».

Номер слайду 13

Останнім часом в багатьох країнах, в тому числі Європі та США поновлюється мода на чайні будинки, на чайхани, не лишилась осторонь і Україна. У місті Харкові була відкрита «Перша чайхана».

Номер слайду 14

Дивовижниі факти про чай. Схід п'є чай більше 5 тисяч років. ... До 1800-х років кубики чаю використовувалися в Сибіру як гроші. Чайні пакетики з'явилися в США в 1904 році. ... Найбільше у світі чай п'є Ірландія, а Британія - тільки на другому місці. Чай - національний напій Ірану і Афганістану.Існує понад 1500 видів чаю.

Номер слайду 15

Чай — напій не простий. Коли чаювання стає ритуалом, воно розвиває вміння бачити велике в дрібницях. Muriel Barbery

Номер слайду 16

м’яташипшинамалиначебрецьсмородинамелісадеревіймати-й-мачухалипазвіробій

Номер слайду 17

ЧАЙ

Номер слайду 18

ПРИЄМНОГО ЧАЮВАННЯ

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Шмагун Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Кирпиченко Олена Євгенівна
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
11 грудня 2021
Переглядів
8956
Оцінка розробки
4.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку