Презентація "День Героїв"

Про матеріал
Українці 23 травня відзначають День Героїв. Свято, поки що, не державне. День Героїв 23 травня був заснований в 1941 році Організацією українських націоналістів (ОУН). День цей обрали невипадково: 23 травня 1938 року був убитий полковник армії УНР, державний, військовий і політичний діяч Євген Коновалець, один з головних ідеологів українського націоналізму. Починаючи з 1992 року свято ставало все більш популярним. Дата присвячена всім українським воїнам-лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, повстанцям, Українським Січовим Стрільцям та воїнам армій УНР та УПА, а тепер ще воїнам АТО та російсько-української війни. Презентація містить віртуальні екскурсії до музеїв, зокрема: Музей Гетьманства, Музей небесної сотні, VR музей війни в України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Я дивлюсь на світлини бійців,Щирі посмішки, втомлені очі,Сиві скроні та безліч рубців…А мій розум сприйняти не хоче: Це не сон, не сіндром маячні,Ця війна не в далекій країні,Не в Іраку чи десь там в Чечні,А в вишневій моїй Україні. Саме зараз її вояки. Схід країни від зла захищають,Б’ються на смерть мої земляки,Кров’ю землю святу поливають. Щоб країна ввійшла в майбуття. Вільна, сильна, без чвар та війни. Віддають саме цінне -життя,України найкращі сини!

Номер слайду 4

Музей гетьманства. Музей гетьманства присвячений історії української козацької державності від XVII до XVIII століть, а також українській визвольній боротьбі в період з 1917 по 1921 рік. За весь час існування музею було зібрано матеріали, які розкривають такі важливі теми в історії України, як національно-визвольна війна під проводом Богдана Хмельницького, утворення козацької держави, державотворча діяльність гетьмана Івана Мазепи, діяльність Пилипа Орлика та інші.

Номер слайду 5

Музей гетьманства. Перейти в музей

Номер слайду 6

Музей небесної сотніПерейти в музей

Номер слайду 7

VR музей війни в Україна. Перейти в музей

Номер слайду 8

pptx
Додано
18 червня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку