Презентація "День примирення"

Про матеріал
8 травня – День пам’яті та примирення в Україні та світі. Вшанування пам’яті всіх жерт Другої світової війни 1939-1945 років. День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День пам’яті та примирення

Номер слайду 2

8 травня – День пам’яті та примирення в Україні та світі. Вшанування пам’яті всіх жерт Другої світової війни 1939-1945 років.

Номер слайду 3

Цього року Україна втретє відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ. 

Номер слайду 4

У війні взяло участь понад 60 країн, зокрема дві великі держави, які утворили два протилежні військові табори: блок країн Осі та антигітлерівську коаліцію («союзники»). У війні брали участь 61 країна (80% населення Землі), воєнні дії відбувалися на територіях 40 з них. До військових формувань мобілізовано 110 млн. осіб. Загальна кількість втрат становить близько 60 млн. чоловік, із них безпосередньо на фронтах загинули 27 млн.

Номер слайду 5

Вшануймо пам’ять тих, хто загинув в роки Другої світової війни хвилиною мовчання

Номер слайду 6

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

А символом Дня пам'яті та примирення від 2014 року є квітка мак. Її вибрали невипадково, адже її графічне зображення - це своєрідна алюзія. З одного боку мак - ніжна польова квітка. З іншого - вона схожа на кривавий слід, який залишають кулі на тілі людини.«1939-1945. ПАМ’ЯТАЄМО. ПЕРЕМАГАЄМО»Офіційне гасло 8 травня. Давайте і ми доєднаємося до акції та виготовимо маки

Номер слайду 9

Друга світова стала найкривавішим проявом тотальної війни, коли всі його учасники цинічно відкидали закони та правила ведення бойових дій, не розрізняючи, хто перед тобою — армія противника чи цивільне населення. Друга світова принесла в історію такі жахливі «ноу-хау», як концтабори, перетворені на «фабрики смерті», Голокост, масове знищення в’язнів, ліквідація цілих міст та атомне бомбардування. В цьому страшному смертельному поєдинку всі без винятку його учасники вдавалися до дій, що кваліфікуються як військові злочини. І жоден учасник не може претендувати на роль носія абсолютного добра.

Номер слайду 10

Іспанський філософ Хосе Ортега-і-Гассет писав:«Історія нас не вчить, що ми маємо робити, проте вона показує, чого робити не слід»

Номер слайду 11

Безсмертний вислів М. Т. Рильського«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани»

pptx
Додано
18 червня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку