Презентація "Діти та інтернет"

Про матеріал
Мета: розширити й поглибити знання про безпечний Інтернет та соціальні мережі, сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та соціальних мережах і про шляхи їх подолання,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діти та інтернет: медіабезпека в соціальних мережах. Підготувала Н. С. Полевська

Номер слайду 2

Від чого варто захищати дитинуІнформаційна безпека стосується захисту життєво важливих інтересів людини (і більш глобально – суспільства, держави). Неправдива, неповна, невчасна інформація може нанести шкоду. Особливо вразливі у цьому контексті діти.

Номер слайду 3

Типи загроз. СТОСУЮТЬСЯ ОСОБИСТОЇ БЕЗПЕКИ: Ознайомлення з порнографічними матеріалами, ненормативною лексикою, інформацією суїцидального характеру, расистського, ненависницького чи сектантського змісту. Загроза отримання недостовірної чи неправдивої інформації. Формування залежності (ігрової, комп’ютерної, інтернет). Спілкування з небезпечними людьми.

Номер слайду 4

Стосуються безпеки інших: Матеріали, існування та використання яких може стати причиною посягання на безпеку оточуючих (наприклад, інформація про створення вибухівки). Свідоме та несвідоме введення в оману інших. Вчинення протиправних дій, що тягнуть за собою відповідальність згідно з чинним законодавством. Кібербулінг – свідоме цькування та приниження, передусім однолітків.

Номер слайду 5

Стосуються загрози витоку персональної інформації: Розголошення персональної таконфіденційної інформації (прізвища, імена, контакти, секретні дані кредитних карток,номери телефонів). Загроза зараження ПК вірусами різної категорії. Небезпека завантаження програм зі шкідливими функціями.

Номер слайду 6

Основні правила безпечної роботи в інтернеті

Номер слайду 7

pptx
Додано
24 жовтня 2022
Переглядів
437
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку