Презентація "Дітям про корупцію"

Про матеріал
Ознайомити дітей з проявами корупції, їїнаслідками; розвивати критичне мислення; виховувати громадську позицію у дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дітям про корупцію Старокостянтинівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 Вчитель 2-А класу Кондратюк І.І.

Номер слайду 2

У Королівстві Повітря жили Надувні Кульки. Кожна з них ходила на роботу, виконувала свої посадові обов’язки. Але серед них були пихаті Кульки-хабарники. Їм завжди хотілося бути найбагатшими. У Королівстві існував Закон: за кожен неправильний вчинок, який приводив до незаконного збагачення, Кульки збільшувались у розмірі і лопали. Якщо Кулька лопнула – значить, це хабарництво, корупція.

Номер слайду 3

- Я хочу зробити вакцину від COVID . З Кульками траплялись різні ситуації. Ситуація № 1 - Безкоштовної вакцини уже немає. Одна доза коштує 500 грн. Взявши ці гроші, Кулька лопнула.

Номер слайду 4

Ситуація № 2 Мені здається, що ви перевищили швидкість. Щоб ви могли їхати далі, вам потрібно сплатити певну суму грошей. Гаразд, тому що мені не потрібні неприємності. Кулька лопнула.

Номер слайду 5

Ситуація № 3 Ви не готові до іспиту. Я потрапила на вас багато часу. А час – це гроші. Скільки? Ось!Взявши гроші, Кулька лопнула.

Номер слайду 6

Ситуація № 4 Ми хочемо розірвати договір з сімейним лікарем. Звичайно, можна, але це буде коштувати …Що потрібно зробити, щоб Кулька не лопнула?

Номер слайду 7

Ситуація № 5 У нашому будинку протікає дах.- Щоб швидше полагодити, вам потрібно заплатити певну суму грошей. Чому Кулька лопнула?

Номер слайду 8

Ситуація № 6 Хочемо записати дитину до дитячого садочка. Але в нас немає місця. Якщо ви зробите грошовий внесок у наш садочок, то місце з’явиться. Що сталося з Кулькою? Чому?

Номер слайду 9

Корупція- це злочин, який карається Законом. Корупція – це зло. Не беріть хабарі і не давайте їх!

pptx
Додано
4 травня 2023
Переглядів
563
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку