Презентація для першого заняття у вересні 2019 року

Про матеріал
Дана презентація є заготовкою до першого уроку на 1 вересня. Потребує доповнення музикою, відео.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна -наша Батьківщина. СЛАВА УКРАЇНІ!

Номер слайду 2

День НезалежностіДень Незалежності для країни – це як день народження у людини, – той день, коли вона з'являється на світ. Наша Україна – дуже давня держава, але відновила свою незалежність вона 24 серпня 1991 року. Наш народ на референдумі 1 грудня 1991 року підтвердив незалежність України. «За» проголосувало 92% виборців.

Номер слайду 3

Прапор України. Прапор України – блакитно-жовтий, де блакитний колір означає мирне небо, а жовтий – дозрілу пшеницю на полі. Наш прапор – дуже давній, прапори з цими кольорами зустрічаються ще на малюнках в літописах Київської Русі.

Номер слайду 4

Герб України. Гербом України є Тризуб. Це дуже давній знак, який на нашій території археологи знаходять ще серед знахідок часів палеоліту. Як і будь-який давній знак, наш Тризуб має багато значень. Він символізує і верхівку колоска пшениці, і атакуючого сокола, і минуле, сучасне та майбутнє нашого народу, з’єднані у вічність.

Номер слайду 5

Сучасний малюнок Тризуба створив художник Василь Кричевський на основі давніх зображень і заховав у ньому слово «воля».

Номер слайду 6

Гімн України «Ще не вмерла України…»Автор слів Гімну України – Павло Чубинський. Музику до нього написав Михайло Вербицький. За радянської влади за співання і навіть за слухання пісні «Ще не вмерла України…» могли посадити в тюрму.

Номер слайду 7

Чубинський родом з Борисполя, з Наддніпрянщини. А Вербицький народився і жив у Прикарпатті. Написавши пісню «Ще не вмерла України…», вони об'єднали Захід і Схід нашої землі.

Номер слайду 8

Народний костюм. Традиційний одяг українців складали натільна сорочка-вишиванка, для дівчат плахта або спідниця, для хлопців – широкі штани-шаровари або вузькі – гачі. Хлопці носили різні види головних уборів, дівчата – вінки, а заміжні жінки – очіпки чи хустки. Доповнювало костюм взуття по сезону.

Номер слайду 9

Любіть Україну, вона у нас одна!Дякую за увагу!

pptx
Додано
8 червня 2019
Переглядів
3740
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку