Презентація до години спілкування " Птахи - наші вірні друзі"

Про матеріал
Презентація до години спілкування "Птахи - наші вірні друзі" буде корисною педагогам початкової школи до Міжнародного дня птахів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Говорять, що цей птах, коли по збирає на землі всіх жаб, вужів, гадюк, стане чоловіком. Розміщення букв у певному порядку. Пташка яка любить їсти сало, особливо взимку. Якого птаха часто плутають з глухарем?

Номер слайду 3

Якщо до назви річки Волга дописати одну букву, то вийде пташка з чудовим співом. Яка пташка любить кричати “каррр”? Найменша пташка в Україні? Синонім до слова алфавіт

Номер слайду 4

Одним з найшановніших в Україні птахів є ластівка. Це – Божа пташка. Створена вона Богом із землі. Благословив її Господь за те, що коли розпинали Христа, ластівки крали в катів цвяхи. Якщо ластівка в'є під чиєюсь оселею гніздо, то це передвіщає щастя тій родині. Знищувати гніздо ластівки і її яєчка – гріх: говорять, все обличчя зразу ж всіється веснянками. А щоб вивести з обличчя веснянки, потрібно навесні, як уперше побачиш ластівку, вмитись молоком і витертись тим рушником, в якому носили святити паску, і сказати: “ Ластівко, ластівко, на тобі веснянки, дай мені білянки ”.

Номер слайду 5

Ходять легенди про деякі особливості її зовнішнього вигляду і про походження ластівок з люблячих одне одного чоловіка і жінки. Жили собі, кажуть, чоловік і жінка. Чоловік одного разу щось різав і забруднив руки кров'ю, а жінка в цей час підійшла і в'ється біля нього. Чоловік узяв її за підборіддя й лагідно промовив: “ Ластівко моя ”. Тієї ж миті вони спурхнули й полетіли ластівками. Оце через те в ластівки й видно під горлечком червоненьку плямочку.

Номер слайду 6

Колись на землі жив страшний змій, який живився кров'ю тварин. Змій послав комара пити у тварин кров, а язик у комара на той час був довшим ніж тепер. Комар помандрувавши по світу, повідомив змію, що найсолодша кров у коня. Змій посилає його на пошуки вдруге. Через якийсь час комар прилітає й каже, що людська кров солодша за кров усіх тварин на землі. Не встиг комар скінчити мови, як до нього підлетіла ластівка і відірвала язик, щоб він не говорив про людину. Комар злетів і запищав. Змій розгнівався на ластівку і схопив її за хвіст. Ластівка вирвалась від змія, лишивши в нього серединку хвоста. І залишився в ластівки хвіст назавжди в такому вигляді, який він є нині.

Номер слайду 7

У всякої пташки свої замашки. Видно птаха по пір'ю. Видно птаха по польоту. Всяка пташка свої пісні має. Кожна птиця знайде свого Гриця. Де багато пташок, там нема комашок. Доспівалась пташка до зими, пришилося під стріхою зимувати. Зав'яз пазурець — і пташці кінець. Маленька пташка, та гострий дзьобик. Ліпше пташині голодом у лісі, як при цукрі у багатій стрісі. Ліпше пташці на зеленій вітці, ніж у пана в золотій клітці. Не ходи у воду за птицею, а у ліс за рибою. Нікому сама птаха в руки не вскочить. Ранні пташки росу п'ють, а пізні слізки ллють. Рано б пташка запіла, якби киця не з'їла. Яка пташка, така й пісня. Як багато птиць, не буде гусениць.

ppt
Додано
10 жовтня 2023
Переглядів
337
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку